İsabet ve skor oranlamasında ligin en yüksek istatistiğine sahip Balıkesirspor gerçekten bu özelliğini kullanarak topu kalemize ilk getirdiğinde golle buluştu. Beraberlik sonrası Balıkesir ikinci atağında topu direğe nişanladı, Allah’tan şans yanımızdaydı… Ardından kontrol yine Bursaspor’a geçti. İlk yarının kalan kısmında bu kez Burak Altıparmak ile bir şutumuz direkten döndü.

Özellikle bu sezon “eyvah” diye başladığımız ikinci yarıların endişesi ile başladık son 45 dakikaya. Bursaspor’un ikinci yarılarda ortaya koyduğu oyun yoktu bu kez sahada. Kazanmak zorundaydı. Top neredeyse sürekli Bursaspor’daydı. Oyunu dominant eden taraf Bursaspor’du. Beraberliğe razı olan komşunun belki isteği de buydu. Burak Altıparmak ve Burak Kapacak ile inanılmaz pozisyonları harcıyordu yeşil beyazlılar. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde, “evet gol yemedik ama, gol atamadık, evimiz de yine 3 puanı alamadık” düşüncesine kapıldık hepimiz.

Ta ki, 90+2’de Vakıfköy tam anlamıyla devreye girene kadar… Taça çıkan topu, rakip vakit geçsin diye eliyle daha da saha dışına doğru uzaklaştırırken, Bursaspor’un altyapısından top toplayıcı bir genç kardeşimiz başka bir topu müthiş bir hızla Vakıfköy patentli 20 yaşındaki İsmail Çokçalış’a veriyor, İsmail Çokçalış yine Vakıfköy patentli 18 yaşındaki Ali Akman’a topu gönderiyor, Ali Akman güzel bir asist ile 19 yaşındaki Batuhan Kör’e golü attırıyor. Hele golden sonra Batuhan Kör Bursaspor armasını içten ve samimi bir şekilde öperek koştuğunda dünya birkaç saniyeliğine güzelleşiyor. Bu gol tam bir Vakıfköy işi olarak tarihe geçiyor. Golden 3 dakika sonra, 90+5’te Ali Akman farkı 2’ye çıkararak, hakemin çalması gereken bitiş düdüğünü kendisi çalıyor adeta!

Hep söylüyoruz. Bursaspor demek transfer yapmak demek değildir. Bursaspor demek Vakıfköy demektir! Vakıfköy bizim kendi kaynağımızdır. Orasının el üzerinde tutulması gerekiyor. Orada ki insanların bir şekilde önemli olduklarını hissettirmemiz gerekiyor. Kendilerinden belki orta, belki uzun vadede büyük beklentiler içinde olduğumuzu bilmelerini sağlamamız gerekiyor.

Bu galibiyet ile bir serinin başlayacağına inanıyorum.

Allah yolumuzu açık etsin…

Editör: Haber Merkezi