Mücadelenin ilk ciddi tehlikesinde 6. dakikada Alanyaspor atağında Mert kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu direğe nişanladı. Üst üste Bursaspor kalesini yoklayan ev sahibi takım 13. Dakikada Sergen'in kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Bursaspor 24. dakikada Mert Örnek ile gole yaklaştı. Golcü oyuncu yakın mesafeden yaptığı vuruşunda çerçeveyi bulamadı. 40. dakikada Alanyaspor köşe vuruşunda ceza sahası içindeki karambolde en son Hasan vurdu topu ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve devre ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Bursaspor hızlı başladı. 48. dakikada Mert'in pasınsa hareketlenen Berke'nin vuruşu kalecide kaldı. Ani gelişen atakta Mert Örnek kaleciyle karşı karşıya kaldı, yerden plasesinde kaleci İsmail gole izin vermedi. 57. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Ogün'ün ortasında Mert ve Berke topun üstünden atladı son olarak İsmail Can şutunu çekti kaleci bir kez daha gole izin vermedi.

Bursaspor aradığı golü 58'de buldu. Mert'in kafayla sektirdiği topu İsmail Can tek vuruşla ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdi. İsmail Can ile bir pozisyonu daha değerlendiremeyen Yeşil beyazlılar, eşitlik golünü 69. dakikada Mert Örnek ile buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kaleciden seken topu Mert ağlara gönderdi ve skoru 2-2'ye getirdi.

Baskısını sürdüren Bursaspor 74. dakikada Bilal'in kafa vuruşu üst direkten dönerken, 77'de Mert ve Özcan'ın vuruşlarında Alanyaspor kalecisi İsmail bir kez daha gole izin vermedi. 84. dakikada Mert'in ara pasında Özcan'ın vuruşunu kaleci ayaklarıyla çıkarırken, 86. dakikada Bursaspor'lu futbolcu Gökhan Berkay rakibine yaptığı faul sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Uzatma anlarında gelişen ani atağında Özcan'ın pasıyla hareketlenen İsmail Can'ı kaleci düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Mert Örnek'in kullandığı vuruş önce direğe ardından kalecinin kafasına çarpıp dışarıya gitti. Mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi