Müsabakaya hızlı başlayan Bursaspor üst üste pozisyonlar üretti. Mert Türkiler ve Mücahit ile girdiği pozisyonları cömertçe harcayan Bursaspor, 24.dakikada Tulipbet Kayserispor’un kazandığı penaltı atışından Erdem Beytaş’ın golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Bursaspor 40.dakikada Hasancan Yalçıntekin’in kafa golüyle skora dengeyi getirdi.

Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan goller ile sona erdi. İkinci yarıda Timsahlar hızlı başladı ve 53.dakikada Mert Türkiler sahneye çıktı ve Bursaspor'u 2-1 önde geçiren golü attı. 69’da bu kez sahneye Ömer Şeşen çıktı. Uzun pasla sağ kanada açılan topu son çizgide geriye çıkartan Hakan oldu. Ömer Şeşen ceza sahası sağ çaprazından sert vurdu Bursaspor'u 3-1 öne geçiren golü attı. 

83’de Kayserispor takımında Mehmet Furkan Ağca kale içine ortasını yaptı. Kaleci Sabri topu kontrol etmek isterken elinden kaçırdı ve top ağlara gitti ve durum 3-2 oldu. 89'da Mert Türkiler bir kez daha sahneye çıktı ve kendisinin ikinci Bursaspor'un 4.golünü Kayserispor ağlarına gönderdi. Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursaspor sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 67’ye yükseltti ve zirve takibini sürdürdü. Kayserispor ise 22 puanda kaldı.

Editör: Haber Merkezi