1.Lig U19 Gelişim Ligi'nde üst sıraları hedefleyen Bursaspor, ligin 12.haftasında sahasında GZT Giresunspor'u 3-1 mağlup etti. Haftaya 11 maçta 15 puanla 8. sırada haftaya başlayan Genç Timsahlar, 8 puanlı Giresunspor önünde A Takımdan gelen 5 kramponu 11'de başlattı.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde oynanan karşılaşmaya yeşil-beyazlılar, şu 11'le çıktı: Talha Yakın- Hamza Baran Arıkan, Ertuğrul Kurtuluş, Kerem Kök (Dk.73 Bilal Güney), Abdullah Tazgel- Yiğit Alp Sevinç, Zeynullah Türkay (Dk.73 Hasan Sabri Karaca), Kerem Şen- Mustafa Yılmaz (Dk.46 M.Semih Çiçek), Eren Güler (Dk.89 Enes Gökhan), Batuhan Toygar (Dk.89 Mustafa Genç)

Son maçında 19 Mayıs'ta İzmir'de Altınordu'ya 3-2 yenilen Timsah'ta; Altınordu maçında sakatlanan Tuğbey Akgün bugün forma giyemezken, Antrenör Serkan Türkay, eldivenleri de 2004'lü Talha Yakın'a verdi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Bursaspor, final paslarında etkili olamadı. 28'de sağdan Batuhan Toygar'ın kornerinde, Ertuğrul Kurtuluş'un kafası üst direği sıyırdı.

EREN GÜLER GOLLERE DEVAM ETTİ

30'da, Ertuğrul'un uzun topunda, soldan Batuhan Toygar güzel ortaladı ve Eren Güler ön direkten şık bir kafa vuruşuyla kaleciyi avladı: 1-0.

33'te Giresunspor ani atağında, Cihat'ın karşı karşıya pozisyondaki şutunu kaleci Talha yatarak çıkardı ve mutlak bir golü önledi.

45'te Kerem Şen'in pasıyla ceza sahasında bomboş buluşan Mustafa Yılmaz, kötü vurunca net golü kaçırdı ve Timsah, devreyi 1-0 önde kapattı.

GİRESUN SKORU EŞİTLEDİ

İkinci yarıya, forvete Semih Çiçek hamlesiyle başlayan Bursaspor U19, 2.golü aradı. Ancak 65'te Giresunspor beraberliği yakaladı. Defansın uzaklaştıramadığı topta, sağdan yapılan ortaya Caner ön direkten ayak koyup skoru 1-1'e getirdi.

GÜLER U19'DA 3 MAÇTA 4 GOL ATTI

71'de Eren Güler, Timsah'ı yeniden öne geçirdi: 2-1. Soldan Tazgel'in taç atışıyla başlayan atakta, soldan çalımlarla sıfıra inen Kerem Şen, ceza sahasından "al da at" diye uzattı. Eren de kale ağzından soluyla ağları görüp 2.golünü attı. 2003'lü forvet Güler, 1.Lig'de attığı 4 golün ardından U19'da da Adana Demirspor ve Altınordu'dan sonra Giresunspor ağlarını da havalandırdı. Eren, bu ligde de 3 maçta 4 gole ulaştı.

HASAN SABRİ KARACA RAHATLATTI

85'te sol bekten Batuhan Toygar'ın sağ kanada uzun ortasını kontrol eden 2004'lü forvet Hasan Sabri Karaca, ceza sahasına girerek, güzel bir vuruşla köşeye plaseledi ve tabelayı 3-1 yaptı. Son 1 dakikada takımın en genç ismi; 2006'lı Mustafa Genç de oyuna dahil oldu. Bursaspor U19, 3-1'lik skorla; 12.maçında 5.galibiyetini elde ederek, 18 puana yükseldi. Timsah, haftaya 29 Mayıs Cumartesi saat 17.00'de Tuzlaspor'a konuk olacak.

Editör: Haber Merkezi