Daha önce Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay'ın Mayıs'ta kongre kararı alacağını açıklamasının ardından "Bursaspor Genel Kurulu'nda yönetici arkadaşlarımızla her şartta başkan adayı olarak kongreye katılacağım" diyen Timur Noyan, sosyal medya hesabından Bursaspor Kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Timur Noyan'ın açıklamaları şu şekilde;

UEFA'da 2016 başından beri ödemelerini alamadıkları için Frey, Jorquera, Joviç, Agu, Badu gibi futbolcuların açmış olduğu dosyalar bulunmaktadır. Bu dosyalar artık karar aşamasında ve en geç 2-3 ay içinde takımımıza transfer yasağı gelme ihtimali çok büyüktür. UEFA'dan transfer yasağı gelmesi halinde, kulüp borcu ödese bile ceza kalkmamaktadır. (TFF tarafından kulübümüze verilen transfer tahtası kapama cezası, ödeme gerçekleştirildiği anda kalkabilmektedir. Ancak UEFA'nın vereceği transfer yasağı kararı ödemeyi yapsak bile kesinlikle uygulanmaktadır)

Dolayısıyla, önümüzde transfer dönemi bitmeden gelecek transfer yasağı kararı, 2019-2020 sezonunda bizleri çok zor durumda bırakabilir. Kulübümüze transfer yasağı, haziran ayı dahil, her an gelebilir. 9 futbolcumuzla sözleşmemizin biteceği bu dönemde, transfer hazırlıklarını ve imzalarını derhal bitirmeliyiz. Aksi halde, önümüzdeki sezonu (her şartta) başlamadan kaybedebiliriz.

28 Mart 2019 tarihinde, Sn. Ali Ay ile bu hassas konuları konuşmak için bizzat Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ne gittim. Ancak kulüpte olmasına rağmen benimle görüşmek istemedi. Kulüp yetkilisi Nihal Ferik'in "Sayın Ali Ay size geri dönüş yapacak" mesajına rağmen hala tarafıma geri dönüş yapılmadı.

Şartlar ne olursa olsun, Bursaspor sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır. Tek düşüncemiz, cefakar taraftarlarımıza daha fazla acı çektirmeden güneşli günlere dönmektir.

Zaman, suçlu arama zamanı değil, camiamızın hatalarından arınıp birlik olma zamanıdır.

Gerçekçi hedefler, denk bütçe, planlama, futbol aklı, alt yapı seferberliği, şehir-taraftar kenetlenmesi ve Bursa'nın seferberliğiyle, Şampiyon Bursaspor camiasının içinde bulunduğu zor dönemden çıkacağına eminim.

Hayat ve futbol, iniş çıkışlarla doludur. Camia olarak, her şartı ve koşulu, doğru kararlar alarak karşılamasını bilirsek, her zorluğu birlikte yenebiliriz.

Saygılarımla
Timur Noyan

Editör: Haber Merkezi