Bursaspor’un sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı rekortmen maaşlı golcü Tim Matavz’ın sözleşmesinde, bomba niteliğinde özel bir madde ortaya çıktı.

ÖZEL “PEŞİNAT” MADDESİ...

33 yaşındaki golcünün, sezon başında imzaladığı 2 yıllık kontratta, “Bir sonraki sezonun (2022-2023) 900 bin euro’luk maaşından, 150 bin euro‘sunu Ocak 2022 tarihinde peşinat olarak alır” şeklinde madde koydurduğu öğrenildi.

BAŞKA ÖDEME YAPILMAMIŞ

Önceki yönetimin, Matavz’a; daha ilk sezonun ortasında, bir sonraki yılın maaşından peşinat ödemeyi gerektiren maddeyi sözleşmeye koymayı kabul ettiği, ancak sezon başında 59 bin 500 euro dışında, Sloven forvete, olağanüstü kongreye kadar başka bir hak ediş yatırmadığı belirlendi.

FIFA’YA ŞİKAYET EDİP GİTMİŞTİ

Sezon başında yıllık 900 bin euro’dan 2 senelik sözleşme (toplam 1 milyon 800 bin euro) imzalayan Tim Matavz, biriken alacakları ödenmediği için devre arasında Bursaspor'u FIFA'ya şikayet etmiş ve kontratını tek taraflı olarak feshedip Bursa’dan ayrılmıştı.

16 MAÇTA SADECE 2 GOL

Yeşil-beyazlı formayla 16 maçta oynayan ve sadece 2 gol atabilen 33 yaşındaki forvet, devre arasında (30 Ocak 2022) Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Omonia ile 1,5 yıllığına anlaşma imzalamıştı.

BANAZ: TİM’E SADECE 59 BİN EURO ÖDENMİŞ

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Sloven forvetle ilgili olarak şunları söylemişti: “Tim Matavz’ın 30 milyon liralık bir sözleşme alacağı var. Devre arasında da ödemeler yapılmayınca bu oyuncu gitmişti. Yıllık 900 bin euro’nun 200 bin euro’su garanti peşinat, 700 bin euro’su ise maaş... Ancak 200 bin euro’luk peşinatın 59 bin 500 euro’su ödenmiş. Siz bunları ödemeyecekseniz neden böyle ağır sözleşmeler imzalıyorsunuz? Ben bir mali müşavir olarak bunu anlamıyorum.

Matavz, bugünkü kurdan 30 milyon lira civarında alacaklı olarak gitti.”

Editör: Haber Merkezi