Dünkü Y.Samsunspor galibiyeti hepimizi çok sevindirdi. Bu sezon sadece 1 kez yenilmiş olan bir takımı mağlup etmek, sevincimizi katladı.

Sosyal medyayı takip ettiğimizde, öne çıkan gündemlerden biri de "Bu oyuncuların ödemelerini aksatmayın." mesajlarıydı. Bunun sağlanması gerektiği konusunda sanırım herkes hemfikirdir.

Maddi gelir sağlayacak projelerin başarılması sonucunda bile gelirlerin temliklere gittiğini ve buna çare bulmaya çalıştıklarını Sn.Kamat'dan hafta içi açıklamasında duyduk.

Önümüzde duran iki büyük sorunu kısaca özetlemek gerekirse;

1. Maddi getirisi olan projeler üretmek.

2. Getirilerin temliklere takılmasını önlemek.

Temlik sahipleri de elbet kulübün bulabileceği çözümlerin önünü kesmek isteyeceklerdir.

Siyasi yönetimlerin, iş adamları topluluklarının artık eskimeye yüz tutmuş olan "güvensizlik" mazeretini hâlâ kullanıyor olması da ayrıca değerlendirilse bile, bunca zaman geçmesine rağmen değişen bir şey yok.

Transfer tahtasının açılıp açılmaması tartışması bir yana dursun, kulübün kısa ve uzun vadede gelir elde etmesi şart.

Yeni parlayan yıldızlarımızı transfer pazarında gelir kapısı olarak planlayanlar da çok ama hepimiz biliyoruz ki en güzel gelir Süper Lig'de.

Bursaspor'un belli bir süre yetiştirici takım imajıyla devam etme mecburiyeti var ancak bu uzun vadeli planlamalar içerisinde olmamalı. Yetiştiriciliği devam ettirip yarışan kulüp imajına geri dönebilmemiz şart.

Olması gerekenleri hepiniz biliyorsunuz zaten.

Olması gerekenleri yazmakla vakit kaybetmeyelim o zaman.

Nasıl olabileceğine kafa yoralım.

Kısa vadede personel ödemelerinin, birikmiş oyuncu maaşlarının vb. güncel giderlerin kapatılabilmesi adına vefa bileti, hatıra kombinesi planlamalarının temliklere kaptırılacağı için gerçekleştirilemeyeceğini duydum.

Peki bu seçenekler, bu satışlar Bursaspor Store üzerinden ya da Bursaspor Vakfı üzerinden yapılamıyor mu?

Kağıt bilet basımı yapılsa ve elden satış yapılsa, 1 bilet alana forma hediye denilerek, fiyatlandırmayı ona göre yapsak olmaz mı?

Bakın (!), yerli yersiz fikirler gibi gelebilir bu söylediklerim ki ben de bunları vb. çözüm önerilerini hep okuyorum sosyal medyada. Çözüm üretebilmek adına çaba sarfetmek bile bir taraftar olarak benim de sorumluluğum.

Çok basit ya da aptalca görülen bir fikir, çağrışım yaptırıp çok kullanışlı fikirlerin doğmasına vesile olabilir.

Sizler de çekinmeden fikir üretmeli ve kendi hesaplarınızdan paylaşmalısınız. Eleştirilir, gülünür, dalga geçilir, saçma bulunur demeden yazmalısınız. Yazmalısınız ki doğabilecek bir çarelere zemin hazırlanabilsin.

Uzun vadede borçların hepsinin ödenmesi şart değil.

Doğru bir planlama ile hepsi döndürulebilir. Sonuçta neredeyse borçsuz takım yok ve herkes gemisini bir şekilde yürütüyor.

Elimizden alınan kaynakların yerine vaad edilen yeni kaynakların, bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz uzun zamandır. Özellikle hafriyat sahalarını merakla bekliyorduk, hüsranımız dizboyu oldu.

Sayıştaydaki dosyaların sonuçlanması, stadın tam kapasiteye erişebilmesi de ayrıca bir umut kapısıydı.

İş dünyasının tek bir çatıda toplanarak ciddi destekler sağlaması da bir beklentiydi ancak hem o güvensizlik mazereti hem de genel ekonomik sıkıntılar, o destek beklentimizi de rafa kaldırdı.

Bursaspor yalnız bırakıldı.

Gecmişten gelen borçlar,

borcu yükseltenler,

bizleri reklam kapısı olarak kullananlar,

destek verenler, vermeyenler, veriyormuş gibi gözükenler...

Bu ilişkiler öyle birbirine girmiş ki herkes yüz yüze ayrı konuşuyor, arkadan ayrı.

Bir daha Bursaspor atkısı taktığınızı görmek istemiyoruz diye siyasetçileri eleştirenler ve hâlâ siyasetten destek gelebilir ihtimaliyle kapıları kapatmayanlar, aynı sehpadan çay içiyorlar.

Bu sürümcemede zaman o kadar hızlı geçiyor ki kurulan ilişkilerin sonuçlarını göremeden borçlar artmaya devam ediyor.

Evet, çok para lâzım! Bunu herkes biliyor. Alacaklılar hak edişlerini istiyorlar buna kızmıyorum ancak borçlanma yoluyla kulübü yönetenlerin oluşturduğu temliklere acayip sinirleniyorum. Bankalar zaten ayrı, epey destek olmuşlar öteleme şeklinde ama onlar da kaz gelecek yere tavuk esirgememişler o kadar.

Evet değerli Bursasporlular...

Sportif anlamdaki ağır yükü gençlerin sırtına yükledik, tamam.

Maddi yükü de yönetimin önüne bıraktık, tamam.

Kendi çapımızda kulüp ürünleri aldık, tamam.

Şikayetlenmek en doğal hakkımız ama çareler düşünmek de sorumluluğumuz.

Yaptırım gücü olacak, baskı oluşturacak sosyal projeler üretmekten,

somut gelir getirebilecek ve bu gelirin kulübün kasasına girmesini sağlayacak fikirlere kadar,

düşünmek, üretmek ve paylaşmak zorundayız.

Saygılarımla.