Öncelikle galibiyet hepimize hayırlı olsun. Bana göre en ciddi kırılma maçıydı bu ve toparlanma adına atmamız gereken ciddi bir adımdı. Bu defa istekli bir oyunla da başardık bunu.

Oyunlarıyla eleştirdiğimiz bazı oyuncular sahada gayet iyi oynadılar. İbrahim Hoca da cesur bir kadroyla kazanmaya geldiğini ortaya koydu. Kendi doğum günü hediyesini kendi ısmarladı.

(Allah sağlık ve huzur versin yeni yaşında.)

Bu galibiyet herkeste aynı üzüntülü düşünceyi ortaya döktü : Ah şu maçları kazanmış olsaydık...

KAYBEDİLEN PUANLAR

Geride kaldı arkadaşlar tüm maçlar, bu düşüncenin negatif etkisinden kurtulmalı ve önümüze bakmalıyız.

Rakiplerin maçları kâğıt üzerinde bizden daha zor, bizimkiler daha kolay düşüncesinden de uzak durmalıyız. Evet, bir avantajımız var bu konuda ama asla rahatlamamalıyız, takımın da rahatlamasına izin vermemeliyiz.

İSYANKARLAR MORAL BOZUYOR!

Sosyal medyada "Doğrucu Davut" olma derdinde olanlar, kendi negatif düşüncelerini paylaşıyorlar. Elbette herkesin düşüncesine ve hakaret olmadıktan sonra olumsuz eleştirilerine saygım var ancak bu zamana kadar bir tane bile işe yarayan bir isyan cümlesi görmedim.

Kalan 7 maç için ihtiyacımız olan şey, aksiliklerin ya da eksikliklerin dillendirilirken daha pozitif bir dil ile dillendirilmesidir. Gördüğünüz şey , yeniden zirve yüruyüşünü engelleyecek bir şeyse ve çözmek için bir çözümünüz , yeterli de süreniz varsa amenna ama sırf yazmak için yazmayın, duyar kasmayın, kimsenin umuduyla ya da inancıyla da uğraşmayın. Herkes her şeyin farkında ve tek akıllı da siz değilsiniz !

BURSASPOR UMUTTUR.

Birkaç gündür kendi sosyal paylaşımlarımda özellikle iddialı, umutlu sözlere yer veriyorum. Ortada inanmayanlar varsa, çıkamayacağımızı düşünenler varsa, inananlar da var . Bu durumu öne çıkardığımda gördüm ki benim gibi düşünenler de çok ama yazmaktan çekiniyorlar. Çıkamazsak yaşayacağımız hüsrandan korkuyorlar.

PLAY-OFF GÜVENSİZLİĞİ

Bir de gereksiz yere play-off süreci dillendiriliyor. Ve olası bir play-off durumunda Bursaspor'un bunu başaramayacağı da ekleniyor ! Nedenmiş o? Evet, riskli bir ortam ama daha doğmamış çocuğa don biçmenin amacı ne?

Ben iddiamı buraya da yazayım : Ligi , liderliği küçük bir farkla kaçırarak bitiririz en kötü.

Ne oldu şimdi? Ben buna inandım ve yazdım. Dediğim çıkmadığında en fazla ne olabilir? En azından ben inanıp, sonuna kadar mücadele ederek kaybetmiş olurum. Ya şimdiden inanmayanlar, onlar lige mi yükselecek? Ben demiştim diyerek atacağı bir paylaşım ona ne katacak?

İNANMAK VE DESTEKLEMEK

Bence takım artık gerekli reaksiyonları verecek enerjiyi buldu. Bolu ve sonrası fark etmez, enerjilerini yüksekte tutmaları için en büyük katkı taraftardan gelecek. Sadece tribünler değil, sosyal medyadaki hallerimiz bile sadece bize güç, rakiplere ise endişe verecek. Tümüyle kenetlenmiş bir Bursaspor'dan kim korkmaz ?

Bir de olası bir olumsuzlukta yine klavyeleri hazır bekleyenlerle, üzüldükleri için isyan edenleri ayırt etmek zor değil; diğer paylaşımlarına bakmanız yeterli.

Galibiyetin tadını çıkarın...Haftanız güzel geçsin. Bir sonraki galibiyet sonrası yazımda görüşmek dileğiyle...

Saygılarımla...