İlk yarıda Bursaspor'un çok net penaltısı hakemler tarafından es geçildi. Yerde çok bariz elle kesilen pozisyona Bursasporlu futbolcuların tepki göstermemesi de penaltı verilmemesi kadar ilginçti.

Amazon Prime da yayınlanan Totenham belgeselinde José Mourinho sporcularına sahada itiraz etmemeleri, didişmemeleri ve sürekli "Efendi" çocuklar olmaları hakkında uyarılarda bulunarak "Efendilik maç kazandırmıyor beyler, sahada biraz daha çirkin çocuklar olmanız gerekiyor" diyordu.

Ligin 2.yarısında yarışın kızıştığı noktada sahada bu kadar tepkisiz kalmamamız gerekiyor. José'nin tespitinde olduğu gibi sahada bizim de karar vericilere baskı kurmamız önemli.

MUSTAFA ER VE OYUN DİZİLİŞİ

Bursaspor teknik ekip düzeyinde ligin en iyi idare edilen ekibi şu haftaya kadar. Oyuncuları her geçen gün hem fiziksel anlamda hem de mental anlamda geliştiren Mustafa Er ve tüm ekip Adana Demir maçında sahaya yayılım anlamında da alışılmışın dışına çıkarak takdir edilesi bir iş yaptılar.

Futbolda tek sisteme bağlı kalınmayan, rakibe göre revize edilen taktik düzenlere bir örnek olarak Bursaspor beklerin öne çıktığı bir şekilde sahaya yayıldı. Beklerin hücum desteğine doğru paslarla cevaplar vermenin kilit öneme sahip olduğu bu düzende golü de doğru pas denemelerinden biriyle bulduk. Bursaspor'un devre arasındaki zamanı verimli geçirdiği çok açık.

Bursaspor bu sene 2010dan beri ilk kez kırılma maçları dediğimiz maçları kazanarak yoluna devam ediyor. Bu galibiyet oyuncuların özgüvenini süper lige çıkma konusunda daha da artıracaktır.  O yüzden bu galibiyetin önemini ilerleyen haftalarda çok daha iyi şekilde idrak edeceğiz.

Çocukların yazdığı tarihin parçası olmak adına şehrin ileri gelenlerin daha fazla ilgisinin zamanı geldi de geçiyor. Bu çocuklar 2009-2010 gibi bir sezon yaşatmak üzere ve her türlü desteği hakediyorlar.

Editör: Haber Merkezi