Bursaspor Teknik Direktörü  Tamer Tuna, yarın oynanacak Tuzlaspor maçı hazırlıklarında yapılan akşam antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tuna, "Önümüzde oynayacağımız final niteliğinde karşılaşmalar var. Her maça gelişerek çıkıyoruz. Yaşadığımız sorunları çoğu zaman açıklayamıyoruz. Çok fedakâr bir oyuncu grubuna sahibim. Hastalansak da yeterli sayıda oyuncumuz olmasa da mücadele vereceğimize kimsenin kuşkusu olmasın. Özellikle bu kriz döneminde bu camiayı harekete geçiren taraftarımıza layık olan bir oyuncu grubu var. Bugüne kadar yanımızda olan taraftarımızda çok teşekkürü ediyoruz. Bursaspor mazisinde taraftarımızın yeri çok büyüktür. Önümüzdeki süreç taraftarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz süreç. Yarın da tüm bu coşkuyla taraftarımızı maça bekliyoruz. Armamıza sarılarak destekleyen taraftarımız olsun istiyoruz. Bizi birleştiren en büyük nokta burası. Tüm protestolarımızı da tüm desteğimizi de bu mabette yaşıyoruz. Çok büyük bir hareket başlattılar. Yarın da o desteği göreceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Transfer Sürecinde Çok Büyük Mücadeleler Verildi

Tabii ki Cenk biraz daha hazır gelmişti. Berat da öyle. Fakat bu geçiş döneminde yaşanan bir süreç vardı. Bifouma’nın da kendi anlaşmasından doğan bir boşluğu vardı. Biz riske etmiyoruz. Bu maçta daha çok süre alacaklar. Pedro hazır demiştim ama Samsunspor maç ardından çıkan bir yorgunluk süreci oldu. Transfer dönemindeki yoğunluktan kaynaklanan antrenman eksikleri oldu. Yusuf bize çok katkı sağlayacağına inandığımız bir oyuncumuz. Hem fiziksel anlamda hem de bitirici gol vuruşuyla meziyetlerini göreceksiniz. Süre alacaklardır tabii ki. Berat da hem altyapımızdan hem de geçen yıl A takımımızda süre alan bir oyuncu. Belki de olmayacak denilen transfer tahtasıyla ilgili süreçte çok büyük mücadeleler verildi. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkıları ve bizim de isteklerimiz doğrultusunda. Hepsi gerçekleşmese de bunları yapmak kolay değildi. Belki de bir saate sığamayacak süreçleri gerçekleştirdik. Bursaspor ne kişilere bağlı olmalı ne de bize. Bizi birleştiren unsurun Bursaspor olduğunu biliyoruz. Bu yıl kritik bir yıl. Birçok takımın yaşadığı süreçlerin en kritik noktasındaydık. Bu takım çünkü daha da aşağılara inse kimsenin sahip çıkamayacağı bir seviyeye gelebilirdi. Ancak büyük camialar bunu birleştirici unsur olarak kullanabilirdi. Şu an tekrar aynı heyecanı yaşamamıza neden oldukları için hem taraftarımıza hem de şehirdeki transferi açan kurulumuza ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir süre sonra çok kolay tüketilen bir alan futbol alanı. Biz o alanın tüketilmeden oyuncularımıza destek verilmesini istiyoruz. Tüm onurlu mücadeleleriyle Bursaspor formasını taşımaya devam edeceklerdir.

Çok Farklı Bir Bursaspor OIacak

Bir kere şunu söyleyebilirim. Sezon başından beri var olan bu inişli-çıkışlı süreçte hem hoca değişiklikleri hem de antrenmandaki istikrarsızlıklar açıkçası fiziksel olarak da takımımıza yansımış. Kamp süreci ve önümüzdeki hafta Ankaragücü maçı ardından BAY geçeceğimiz sürecin ardında kalan sezonda çok farklı bir Bursaspor olacak. Yarınla ilgili de taraftarımızın da o coşkusuyla iyi bir futbol seyrettireceğiz. İzleyenlere iyi karşılaşma seyrettireceğiz. Anlayışımızı ve oyuncularımızın performansını bu sahada göreceklerdir. Kazanacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Oyuncularımızın performansı çok gelişti. Yarın bunun yansımalarını hissedeceksiniz.

Yeni transferlerimiz ve oyuncularımızın sağlık durumları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Tamer Tuna şunları aktardı;

Bifouma'nın antrenmandaki performanslarını görünce ne kadar isabetli bir transfer olduğunu göreceksiniz. Pedro, Yusuf ve Enver Cenk de öyle. Berat'ın da takıma katkısı çok olacaktır. Bifouma'nın durumu tamamen ekonomik. Sakatlığı yok. Sağlıklı bir oyuncu. Yarın da oyuna dahil olduğunda göreceksiniz. Daha fazla süre alarak takımımızın önemli bir oyuncusu olacağını biliyoruz. Antrenman kalitesi var. Zaten özel bir oyuncu kendisi. Bize güvenip bekledi. Bursaspor'a inandı. İyi şeyler yapacağına da inanıyor. Pedro'nun bu yaşta burayı terci etmesi. Kulübüyle anlaşabilmek çok önemliydi. Burada olduğu süre boyunca çok katkı sağlayacaktır. Çünkü çok iyi özelliklere sahip ve bu lige uygun bir oyuncu. Ondan da çok faydalanacağız diye düşünüyorum.

Luka Capan kadroda olacak. Sakatlığını yavaş yavaş atlatıyor. Massimo'nun iki haftalık bir süreci daha var. Belçika'da bir operasyon geçirdi. İyi de geçti. O da umuyorum ki kısa sürede takıma katılacaktır. O iki haftalık sürecin ardından antrenmanlara katılacak. O süreç şu an fizik tedaviyle geçiyor. Kubilay Sönmez takımımızda yer almayacak. Kadro dışı bıraktığımız bir oyuncu. 

Genelde maç önceleri stadyumdaki sahamız uygunsa burada antrenman yapmayı tercih eden bir teknik direktörüm ben. Ertesi güne de zarar vermeyecek şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Oyuncularımın bu ambiyansı yaşaması adına, transferlerimizin de burayı tanıması adına uygun olduğu sürece yapmaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi