Bursaspor’un prensipte anlaştığı teknik direktör Tamer Tuna’dan yeşil-beyazlı camiaya mesaj var. İstanbul’dan bu gece Bursa’ya gelecek olan 45 yaşındaki teknik adam, yarın sabah bazı detayları yönetim ve sportif direktör Deniz Kolgu ile görüştükten sonra Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde 1,5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR

Bursada Bugün’e özel açıklamalarda bulunan Tuna, 2003-2004 sezonunda Bursaspor’da forma giydiği için camiayı yakından tanıdığını belirterek, “Takımı, İstanbul’daki Ümraniyespor maçında tribünden izlemiştim. Teklifi, play-off’a kalma inancım olduğu için kabul ettim. Bu hedefe ulaşmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

“GÜÇ BİRLİĞİ YAPIP HEDEFE DOĞRU”

Tamer Tuna, camiaya ilk mesajında şunları söyledi: “Öncelikle takımda ve camiada inanç birlikteliğini yakalamamız gerek. Taraftarımızın gücünü çok iyi biliyorum. Camiamızla birlikte güç birliği yapıp hedefimizi yakalamak istiyoruz.” Tuna, transfer konusunu Menemen maçından sonra değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

İLK İDMAN YARIN AKŞAM

Menemen maçı için perşembe akşamı Özlüce’de takımın başında ilk idmana çıkacağını vurgulayan Tamer Tuna, cuma sabahki idmandan sonra İzmir’e gitmeyi planladıklarını söyledi.

İŞTE TUNA’NIN TEKNİK EKİBİ

Tuna'nın yardımcılıklarını Bursaspor’un eski futbolcularından Antrenör İbrahim Dağaşan, Şakir Özkayımoğlu ile Kondisyoner Can Güçer ve Analist Taner Tarımer yapacak. Kadroya bir de kaleci antrenörü dahil olacak.

BURSASPOR’DA OYNAMIŞTI

2003-2004 sezonunda Bursaspor’da forma giyen Tuna, teknik direktörlük kariyerinde, Çanakkale Dardanelspor’dan sonra Süper Lig’de Göztepe’yi 2 kez, Sivasspor’u ve en son 2020 yılında Antalyaspor’u çalıştırdı. Ardahan doğumlu teknik adam, 2015-17 arasında 2 sezon Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcılığını yaptı. Tamer Tuna, geçen sezon 30 Ekim 2020’de Antalyaspor’dan ayrılmıştı.

ANTALYA’DA 1,55 PUAN ORTALAMASI

Tuna, teknik adamlık kariyerinde; en iyi puan ortalamasını Antalyaspor'da 29 maçta 1.55 puanla tutturdu. En çok maça; Göztepe'de iki ayrı dönemde çıkan teknik adam, İzmir ekibinde toplamda 57 maçta görev yaptı.

Editör: Haber Merkezi