Bursaspor’un yetenekli futbolcusu Taha Altıkardeş’e ünlü İtalyan kulübü AS Roma’nın talip olduğu bildirildi. Geçen sezonun devre arasında profesyonel yapılan ve teknik direktör Mustafa Er tarafından vitrine çıkarılan 18 yaşındaki Taha, İtalyan medyasının manşetlerinde adından sözettirmeye başladı.
İtalyan spor siteleri siamolarRoma ve pagineRomaniste’de yayınlanan haberlerde şu ifadelere yer verildi:

“Roma’nın hedefinde Taha Altıkardeş var. Başkent ekibi, Alman kulübü Freiburg ile Taha için transfer yarışına girişecek gibi görünüyor” ifadeleri yer aldı.

MOURINHO İZLETTİRDİ VE İSTEDİ

İtalyan spor medyasında yer alan habere göre, Roma’nın teknik direktörü Jose Mourinho’nun, 18 yaşındaki Vakıfköy patentli stoperi, scoutlar aracılığıyla uzun süredir yerinde izlettiği ve oyuncu izleme komitesinden olumlu raporlar aldığı bildirildi.
Portekizli ünlü teknik adamın, Altıkardeş’in transfer edilmesi için Roma yönetimine rapor yazdığı vurgulandı.

ROMA’DAN 1,5 MİLYON EURO

Bunun üzerine İtalyan ekibinin, Ocak ayında veya en geç yaz transfer sezonunda Bursaspor’un kapısını çalmayı planladıkları ifade edildi.
2003 doğumlu U19 Milli Takım stoperi ile yakından ilgilenen Başkent ekibinin, Taha için en az 1,5 milyon Euro bonservis bedeli teklifiyle, Özlüce’ye resmi teklif sunmaya hazırlandığı belirtildi.
Ancak pazarlık sırasında, Alman ekibi Freiburg’un da devreye girmesi durumunda bu rakamın artabileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi