Bursaspor Kulübü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda "Eski başkanlarımızdan Şükrü Şankaya’nın vefatının 16. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şükrü Şenkaya kimdir?

1950 yılında Gümülcine'de manifaturacı tezgahtarlığı yaparak ilk iş hayatına başlayan Şükrü Şankaya, 1951 yılında Türkiye'de Kapalı Çarşı'da iş hayatına devam etti.

1955 yılında ticarete atılan Şankaya, ilk zamanlar fason üretim yaptırdı ve sonrasında da üretime yönelerek sanayiciliğe ilk adımını attı. 1958'de 20 tezgahla üretime başlayan Şankaya, iplik ve ev tekstili kumaşı ile başlayan sanayi yolculuğunu; 20 bin çalışanlı dev bir holdinge taşıyarak içinde Yeşim Tekstil'in de olduğu Türkiye'nin sayılı yapılarından birinin oluşmasında öncü rol oynadı.

Bir dönem Bursaspor'a başkanlık da yapan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu başkanlığını da üstlenen Şankaya, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'nin kuruluşuna da önderlik etti. Şankaya sağlığında Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na da layık görüldü.

Editör: Haber Merkezi