Öyle bir zaman dilimindeyiz ki bazı konuları yazacak uygun zaman bulamıyorum.

Bursaspor gündemi o kadar hızlı değişiyor ki bir mesele daha tam tartışılıp sonuca ermeden, diğer gündemin içinde buluyoruz kendimizi.

Haliyle kısa dönemli ve uzun dönemli olmak üzere gündemleri ayırmak sanki işe yarar gibi gözüküyor.

Bu sebeple Ali Akman'ın sürecinde zirve yapan sözleşmelerin yenilenmesi konusundaki fikirlerimi dile getirmek istiyorum.

Hem de hemen!

Önceki yönetimleri eleştirmek her daim kolaydır. Sn.Erkan Kamat ve yönetimi de eğer sonraki yönetimlerce eleştirilmek istemiyorlarsa, Bursaspor'un geleceğinin yatırımlarını şimdiden yapmalı.

Covid'e yakalanan gençlerimize üzülürken, yerlerini dolduran daha da genç olanlarımızın kalitelerine sevindik.

Lafı uzatmaya, edebiyat yapmaya gerek yok.

Bir an önce, Bursaspor çatısı altında olan, sözleşmesi 6 ay sonra bitecek olanlardan başlayıp, 1 sene kalanlara,2 sene kalanlara yeni imzalar arttırılmalı. Bu topçuların hiç biri Bursaspor'a zarar getirmez.Gerek A takımda gerek kiralamalarda, gerekse satışlarda her daim Bursaspor kazanır.

Sn.Erkan Kamat ve yönetiminden en büyük ricam budur. Bu konu hakkında hassaiyetle düşündüklerınden şüphem yok ancak bir an önce hiç bir mazerete gerek duymadan (kongre var, sezon sonu gelsin vb) işe koyulmalılar.

İşin prosüdürü ne olursa olsun hızlandırılmalı ve gençler için doğru kariyer planlamaları yapıp, önlerine hem o planı hem de sözleşmeleri koymak gerekir. Bu kurumsal yapıya dönüşebilmenin de ilk adımları olacaktır. Geleceğimiz için de kulübe olan güven artacaktır.

Oyuncuların, kendi kariyer planlamalarında Bursaspor'a öncelik vermesi şarttır.

Bu sadece aidiyet duygusuyla yürütülebilecek bir sistem değildir . Soyut ve manevi duyguları bu yaşlarına kadar veremediysek zaten bundan sonraki süreçte de veremeyiz. Uzun vadeli planlamalar da futbol aklı gerektirir ve hukuki temellere oturtuldukça da güven ortamı oluşturur.

Bu futbol aklı Bursaspor camiasında mevcutken, yönetimlerinde olmayışı, Bursaspor'u bu hallere düşürmüştür.

Bu saatten sonra uzak ve yakın hedefler net belirlenmeli ve hayata geçirilmelidir.

Söylemlerinden yola çıkarak Sn.Erkan Kamat'a bu konuda güveniyor ve bir an önce bu düşünceleri eyleme dönüştürmesini temenni ediyorum.

Bu konu ile ilgili, sıcak gündemlerden fırsat buldukça tekrar yazacağım.

Sizlerden de ricam, fikirlerinizle oluşması ve gelişmesi gereken bu futbol aklına katkı koymanız.

Saygılarımla...