Kurulumuzca son Divan toplantısında ve sonraki basın açıklamalarımızda belirttiğimiz üzere, mevcut Yönetim Kurulu, görev teslim anına kadar, yalnızca Bursaspor'un çıkarlarını gözetmek ile yükümlü olduğunu unutmamalı, Kendi dönemlerinde yaşanan düşüş sebebi ile sadece 70 milyon TL yayın geliri kaybına uğrayacak olan kulübümüzün geleceğine daha fazla kilit vurmamalı, özellikle de sözleşmesi devam eden oyuncularımız ile alakalı tasarruflar, gelecek yönetimin kararına bırakılması gerektiğine değinmiştik. Kongre tarihine kadar transfer gelirinin yönetici alacaklarına mahsubu yada kulüp alacaklarının temliki gibi Yönetim Kurulu Kararı alınırsa bu kararların iptali için kurulumuzun gerekli işlemi başlatacağı konusunda da kendilerini uyarmıştık.

Bugün (21.06.2019) saat 09.15'te kurul üyesi olarak tesise giriş yaptım ve 2 haftadır her gün incelediğim Yönetim Kurulu Karar Defterini inceledim. Üzülerek belirtmek isterim ki; Bugün Karar Defterine Eklenen 19.06.2019 Tarihli 53 Nolu Karar ve sonrasındaki kararların içeriğinin Futbolcu satışlarından ve diğer kulüplerden alacaklardan doğmuş/doğacak tutarlarını Yönetici Alacaklarına karşılık temlik ve rehin konulduğunu, Kulübümüze ait Soğanlı Mah. Yakın Çevre Yolu Üzerindeki mevcut taşınmazımızın üzerine Yönetici Alacaklarına karşılık ipotek konulduğunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadi ile alakalı tüm isim hakları, reklam ve kira gelirleri üzerine Yönetici Alacaklarına karşılık temlik konulduğunu, Bursaspor Kulübü Derneği'ne Aktif Yatırım Bankası A.Ş. tarafından ödenecek e-bilet, passolig ve doğmuş/doğacak tüm bilet gelirlerine Yönetici Alacaklarına karşılık temlik ve rehin konulduğunu, Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı tarafından yapılacak kulüp lehine doğmuş/doğacak tüm alacaklardan Yönetici Alacaklarına karşılık temlik ve rehin konulduğunu ve özetle Yönetici Alacaklarına karşılık kulübümüzün doğmuş/doğacak tüm takım gelirlerine temlik ve rehin konulduğunu tespit etmiş durumdayım.

Öncelikle bir Bursasporlu ve Sonrasında Denetleme Kurulu Üyesi olarak işbu kararları içim acıyarak okudum. Ancak unutulmamalıdır ki Bir Derneğin en üst ve yetkili organi Genel Kurul'dur. Şöyle ki;

Yönetim Kurulunun Bu Kararları Hukuka aykırı olup Kesin Hükümsüz Olup Yok Hükmündedir. Şöyle ki;

Bursaspor Kulübü Kamu Yararına Dernek Olup Dernekler Kanunu'ndan Hüküm Bulunmayan Durumlarda öncelikle Medeni Kanun ve Medeni Kanunda hüküm bulunmayan durumlarda kıyasen Ticaret Kanunu Ve Kooperatifler Kanunu Uygulanmaktadır.

MEDENİ KANUN MADDE 83 c. Kararın iptali

Toplantıda hazır bulunan ve kanuna veya tüzüğe aykırı olarak alınan genel kurul kararlarına katılmayan her üye, karar tarihinden başlayarak bir ay içinde; toplantıda hazır bulunmayan her üye kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak üç ay içinde mahkemeye başvurmak suretiyle kararın iptalini isteyebilir.

Diğer organların (Yönetim ve Denetim ) kararlarına karşı, dernek içi denetim yolları tüketilmedikçe iptal davası açılamaz. TÜRK TİCARET KANUNU MADDE 395

Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Kurul'dan izin almadıkça şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz, aksi halde, Şirket yapılan işlemin batil olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.

KOOPERATİFLER KANUNU MADDE 59/6

Yönetim Kurulu üyeleri ortaklık işlemleri dışında kendisi veya başkası namina, bizzat veya dolaylı olarak kooperatifle kooperatif konusuna giren bir ticari muamele yapamaz.

Yukarıda madde metinlerinden anlaşılacağı üzere Yönetim Kurulu Kararlarına karşı iç denetim yolları tüketilmedikçe iptal davası açılamaz. Ayrıca; Yönetim Kurulu üyeleri Genel Kuruldan yetki almadıkça Dernekle kendisi arasında işlem yapamaz. Yukarıda anılan kararlarda Genel Kurulca Yönetim Kuruluna Rehin - Temlik ya da Yönetici Alacakları konusunda çek kesme yetkisi verilmemesine rağmen Yönetim Kurulunca karar alındığı görülmüştür. (Genel Kurullarda Yönetim Kuruluna sadece taşınmaz satış yetkisi verilmektedir).

Bursaspor Kulübü Derneğinin en yetkili organi Genel Kuruldur. HGK 20.02.1980, 1978/11-1077/1350" Kooperatifin en yetkili organi GENEL KURULDUR. Diğer organların işlemleri hakkında karar vermeye tam yetkilidir. Yönetim Kurulu kararları dolayısıyla bu kurula başvurulabilir".

Öncelikle Yönetim Kurulu'ndan anılan kararlar ile ilgili 23.06.2019 Tarihindeki Genel Kurul Gününe kadar almış oldukları kararları iptal etmelerini ve Futbolcu satışı dâhil hiçbir işlem yapmamalarını Kurulumuz adina talep ediyorum.

Aksi halde 23.06.2019 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da söz konusu karar ya da kararların iptali için Divan Başkanlık Kuruluna Genel Kurul Üyelerinin de imzası ile Önerge Sunacağımı ve akabinde bu önergenin gündeme alınmasından sonra söz konusu karar ya da kararların İPTAL OLUP OLMAYACAĞINA DERNEĞİN EN YETKİLİ MAKAMI OLAN GENEL KURUL'UN KARAR VERECEĞİNİ KAMUOYUNA SAYGIYLA İLETİRİM.
21.06.2019

Bursaspor Kulübü Denetleme Kurulu Adına
Tayfur Serdar Güllülü

Editör: Haber Merkezi