Lider ile puan farkımız 11’e çıktı. İstanbulspor’un yarın kazanması durumunda ise lig ikincisi ile puan farkımız 10’a yükselmiş olacak.

Önümüzdeki hafta lider Giresunspor ile deplasmanda oynayacağız. O maçtan puan çıkaramazsak maalesef Süper Lig’e direkt çıkaran biletleri büyük ölçüde kaybetmiş olacağız.

Önemli bir maç öncesi bu kadar kötümser olmanın bir anlamı yok. Bu hafta sıfır puan, sıfır moral! Şimdilik bir galibiyet serisi ve moralden başka çok bir şey kaybetmiş değiliz diyelim ama kopacaksa dananın kuyruğu önümüzdeki hafta kopacak. Yani, hedef ya direkt Süper Lig diyeceğiz, ya da Play-Off.

Yalnız takım içinde olumsuz giden bir şeyler var gibi. Burak Kapacak mesela, kayıplarda…

Eskiden top ayağına geldiğinde umut içinde heyecanlanır, ya bir gol beklerdir, ya bir asist. en azından heyecan yaratabilecek bir pozisyon üretirdi. Son zamanlarda top ayağına geldiğinde ise o pozisyonun nasıl harcanacağını merakla bekler olduk. Bu gidişat Bursaspor’u olumsuz etkilediği kadar, bana göre ilerisi adına kendisini de olumsuz etkileyecektir. Bir transfer düşüncesi varsa eğer, vallahi açık söyleyeyim, değil Avrupa, değil Süper Lig, bu ligde kendine takım bulursa oturup dua etsin.

Burak Kapacak’ın bu olmadığını hepimiz biliyoruz, kendisi de. Fakat bu düşüşün bir nedeni olmalı. O nedeni bulup, gerekirse teknik yönetim veya idari yönetim destekli bir tedavi bulunmalı derhal.

Bu maç özelinde Emirhan Aydoğan ve Furkan Emre Ünver’in eksiklikleri de net bir şekilde kendini belli etti. Fakat ilk yarıda harcadığımız pozisyonları da göz ardı etmemek gerek. Aslına bakılırsa kazanılabilecek bir maçtı. Ayağına gelen fırsatları gole çeviremeyince, karşı takım bu fırsatları gole çevirince mağlubiyet oluyor. Bu nedenle dün Bursaporx’in sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan Yeşil Masa programında, bu maçın da diğer tüm maçlar gibi 3 ihtimalli bir maç olacağını söylemiştim. Yani hiçbir maça kesin kazanırız, veya kaybederiz gözüyle bakmamak gerekiyor. Geçen hafta deplasmanda kazanılan Adana Demirspor maçı buna net bir örnektir, aynı şekilde bu hafta içeride kaybedilen Altınordu maçı da…

Biz bu maçı bir “kaza” olarak değerlendirelim şimdilik. Bana göre bu sezon ligin en önemli maçına bu hafta Giresun deplasmanında çıkacağız. Büyük ölçüde ilk iki için ya devam ya tamam maçı olacaktır.

Şimdi herkesin kafasında o maçı kazanamayacağımız yatıyor doğal olarak.

Bir hatırlatma yapayım, Bursaspor sürprizlerin takımıdır.

Evet 3 ihtimalli bir maç daha, ama kazanırsak kimse şaşırmasın!

Editör: Haber Merkezi