Geçen hafta evimizde kaybettiğimiz Eskişehirspor müsabakasından sonra mutlak kazanılması gereken bir maçtı deplasmanda oynanan Osmanlıspor maçı. Şampiyonluk yolundaki bir kaç rakibimizin yeniden puan kaybettiği bu hafta geçenin haftanın telafisini yapabilmek adına adeta yeniden kazanılan bir şanstı Bursaspor için. Neyse ki o üç puanı bu kez aldık. Bir nebze de olsa geçen haftanın telafisini gerçekleştirdik.

5.dakikada Abdou Razak Traore yeşil beyaz formasıyla ilk golünü atıp, ilk gole yakışır timsah yürüyüşü kutlamasını yaparken, bizler de uzun bir aradan sonra ilk kez göbeğimizi kaşıya kaşıya rahat bir maç seyredebilme ihtimalinin hayalini kuruyorduk. 14.dakika da Osmanlı'nın beraberlik golü geldi. İşler tamamen tersine döndü. Oyun kontrolü tamamen Osmanlı'ya geçerken, ilk yarının tüm posizyonlarını da doğal olarak onlar ürettiler. İlk yarının bitimine bir kaç saniye kala ikinci golü  bularak, geriden geldikleri maçta öne geçtiler ve soyunma odasına galibiyetle girdiler. Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'ya karşı gollerini mehter marşı ile kutladılar..

Oyunun ikinci yarısı başladığında Bursaspor'dan görmeyi beklediğimiz hareketliliği ve atakları Osmanlıspor'da gördük malesef. İkinci devrenin hemen başında Osmanlı Eric Ayu ile çok ciddi bir ataktan yararlanamadı. Maçın kırılma anı kesinlike bu pozisyondu. Sonrasında Bursaspor, İbrahim Hoca'nın da oyuna müdahaleleriyle biraz toparlandı. Özer Hurmacı, Recep Aydın, Shehu ve Tayfur'un etkili olmaya başlamaları ile birlikte oyun kontrolünü eline aldı Bursa.

Özer'in füzesiyle beraberliği, Recep Aydın'ın kafasıyla galibiyeti, Abdullahi Shehu'nun olağanüstü çabasıyla maçı ve çok daha fazlasını kurtardı Bursaspor.

Maçın son anlarında en azından beraberlik arayan Osmanlıspor'un atağında Bursaspor yarı sahasında önce savunma yaparak topu çalan Shehu'nun, 90+3'teki yorgunluğuna rağmen aynı posizyonun devamında inanılmaz bir şekilde tek başına kontraya çıkması, üç kişi ile tek başına savaşarak topu rakip ceza alanına taşıması, kaleciyi de devre dışı bırakıp topu 4.kez ağlarla buluşturması takdire şayan!

Biz işte her futbolcumuzdan Shehu'nun o pozisyondaki ruh halini taşımasını istiyoruz! O pozisyonda ki Shehu karakterinde olmasını istiyoruz!

Sezon başından beri eleştirdiğimiz Kubilay'ın bu pozisyonu ve Shehu'yu tekrar tekrar izlemesinde fayda var. Tekrar tekrar. Belki de günlerce. Ne istediğimizi, kendisinden ne beklediğimizi anlaması için tekrar tekrar seyretmesi lazım. Tabi bir de aynı pozisyonda ki Kubilay'ı, yani kendisini de bir seyretsin. Ne demek istediğimizi anlayacaktır!