Evet, nasılız?

3.sene de Süper Lig'e çıkmak için uğraşacağız.

Ayrışmış, bütünlüğünü, samimiyetini kaybetmiş şehir camiasına rağmen, Bursasporlu taraftarlar daha da kenetleniyor çok şükür.

Çoğu yazımda belirttiğim tabanda birlik vizyonu, yeniden ve daha güçlü şekilde oluşuyor.

Daha önce Bursaspor Taraftarlar Birliği olarak yapılanan ama adice bir suikaste uğrayıp 7 Mayıs olayları sonrası dağılan birliktelik, yeniden oluşmak üzere.

Tribünler kafa kafaya verip,

1 Haziran 1963'te kurulan Bursaspor'umuzun 58. Yıldönümünü büyük bir organizasyonla bizlere kutlama imkanı yarattılar.

Bu kutlama, birliktelik ve tek yumruk olabilmek adına, yeniden oluşabilecek bir taraftarlar birliğinin kıvılcımı olacaktır.

İstanbul basını her ne kadar üç maymunu oynasa da dünyaca ünlü Marca Gazetesi, kutlamaları manşete taşıdı. Bu durum, İstanbul basının "kıskançlık sessizliği"ne bir kanıt oldu. Hoş, bizim umrumuzda mı, hayır! Biz bize yetiyoruz elhamdülillah.

Kongre heyecanının arttığı bugünlerde, seçilecek başkana da güzel bir mesaj oldu bu kutlama. Hem nasıl bir kulübün yönetimine talip oldukları hatırlatıldı hem de kontrolün her zaman kimde olduğu ve kalıcı olan tek gücün taraftar olduğu ortaya koyuldu.

Bir güzel konu da organizasyon için emek verenlerin, kendilerini ön olana çıkarmadan, mütevazı davranarak "Bu organizasyonu Bursaspor Tarafaftarı yapmıştır." demeleridir.

Ben, sen olmadan, "biz" olabilme erdemine erişmek için, içerideki hesaplaşmaların rafa kaldırılması için, cefada da sefada da birliktelik için bulunmaz bir başlangıç oldu. Malûm,cefayı paylaşmak kolaydır ama başarıyı paylaşmak zordur. Egoların dindiği, birlik ruhunun yükseldiği süreçlerin; ben daha öne çıkayım, namımız devam etsin dertlerinin tükendiği bir sürecin başlayacağını umuyorum. Çünkü bizler yani son zamanlardaki adıyla "sessiz çoğunluk" ya da "münferit taraftarlar" ,sahada kimler mücadele ediyor diye futbolcuları, kim nasıl yönetiyor diye yöneticileri takip ediyorsak, tribünlerde de kimler neyi, nasıl, hangi amaçla yapıyor, onları da takip ediyoruz . Çoğunluğumuzun samimiyet süzgecinden geçemeyenler, istedikleri kadar çırpınsınlar, istedikleri kadar rajon kessinler, saygılarını yitirirler.

Velasıl kelam, taraftar öncülerimizin bu işbirliği sayesinde morallerimiz yükseldi, gururumuz toparlandı, umudumuz daha da yeşerdi.

İsimsiz kahramanları, organizasyonun koşuşturanlarını, hepinizi tebrik ediyoruz. Allah sizden razı olsun. Zaman harcayan, para harcayan, elindekini paylaşan herkesten Allah razı olsun; iyi ki varsınız.

Saygılarımla...