Bursaspor Kulübü'nün sırtında kambur olan elektrik borucunu ödediklerini hatırlatan Serdar Acarhoroz şu ifadeleri kullandı "Bursaspor’un uzun zamandır gündeminde olan, kamuoyunu da meşgul eden bu sıkıntıyı bir türlü çözemiyordu. İlk önce 15 gün kadar önce UEDAŞ ile görüşmeler yaptık. Toplam 18 ay boyunca hiçbir ödeme yapılmamış UEDAŞ’a. UEDAŞ yeterince iyi niyetlerle karşılaşmıştı ama karşılarında muhattap bulamamaya, muhattapların verdikleri sözlerinde durmadıklarından bahsettiler. Biz de 15 gün içerisinde elektriğin ödemesini planımız dahiline almıştık. Zaten elektrik değil, birçok ödeme var ama bunların başında elektrik vardı. Elektrik borcuyla ilgili, belli bir kısmını nakit verdik, geri kalan kısmını taksitlendirme ile çeklerimizi kestik. UEDAŞ ile karşılıklı sözleşme imzaladık. Bizim ödemeyi verdiğimiz tarihe kadar olan tüm borcu kapattık. Bunu şahsi kefaletlerimizle verdik, borcu üzerimize aldık. Sosyal medya görüyorum, verdiğimiz paranın haricindeki borç kulübü de bağlıyor falan diyorlar, kesinlikle öyle bir şey yok. Burada bire bir tamamen kendi şirketlerim ve şahsi imzalarımı atarak borcun tamamını üstüme aldım. Ödediğim parayı da, oldu da başkan seçilemezsek, bugüne kadar yapılan başkan adaylarının cebinden koyduklarını alacakla tekrar geri istiyorlardı, ben daha önceki yönetimlerde de Bursaspor’a elimden geldiğince destek oldum. Bunda da tıkı biraz daha yükselttik. Oldu ki başkan seçilemezsem de verdiğimiz parayı Bursaspor’a bağışlayacağım. Bağış anlamında söyleyeceğim, böyle bir para geri talebimiz olmayacak. Şu an 1 milyon lira ödedim."

İYİ BİR YÖNETİM LİSTEMİZ OLACAK

"En iyi şekilde en iyi yönetimi oluşturmaya çalışıyoruz. İyiyi bulmak derken, her şey maddiyat ile çözülüyor. Herkesin kendine göre başarısı vardır. Yönetimimizi, liste ile beraber teslim ederken göreceksiniz. Çatı kadro, Ahmet Bozdemir ile beraber çıktık yola. İyi bir liste olacak, Bursa’da herkesin kabul edeceği bir liste olacak."

UEDAŞ yetkilileri ile yaptığımı ilk görüşmemizde ‘Emin Adanur da 1 milyon lira para vermiş’ dedim, ‘öyle şey olur mu, bize kim para getirirse biz alırız’ dediler. "Üye olsun, sokaktan geçen adam olsun, kim olursa olsun. Kurum olarak buna cevap verecektik fakat taraf olmayalım diye sustuk" dediler. Emin bey telefon dahi açmamış, orada yanlış bir yönlendirme var. Böyle bir durum yok. Bire bir samimi görüşmemizde konuşulan buydu, Emin beyin böyle bir talebi olmamış, ben nasıl bugün ödeme yaptıysam Emin bey de iyi niyetliyse gidip ödemesini yapardı. Zaten birçok şey söyleniyor, şu oluyor bu oluyor falan ben daha hiçbir şey olduğunu görmedim. Ben inanıyorum Bursaspor sevdalısı olduğuna ama varsa böyle bir sevdası o da, mesela ben ödediğim parayı sileceğim Bursaspor için sileceğim, o da şunu yapacağım bunu yapacağım yapsın, ödesin. Açıklamalarına da çok dikkat etmiyorum ama böyle bir şeyi kendisi de yapabilir. Bu da iyi niyet göstergesi olabilir. Ben bu borcu öderken iyi niyet göstergesi olsun, dediklerimizin arkasında durabileceğimiz bir durum olsun diyerek yaptık. Bursaspor, tüm yükü tek başına yükleyebilecek bir kulüp değil. Herkes, hep birlikte olalım, hep birlikte olalım. Biz olalım, Emin bey olsun, başkaları olsun. Biz herkesle Bursaspor’un faydası açısından gönül birliğini sağlayalım. UEDAŞ ile ilgili hiçbir sorun kalmamıştır, borcu kapanmıştır. Ama Emin beyin de müracatı ya da teklifi hiç olmamış bunu çok net söyleyebilirim."

HEPSİYLE BİREBİR GÖRÜŞECEĞİM

"Mali tablo için Ahmet bey ile çalıştık. Ayın 6’sında söylemiştim daha önce, 21 milyon ödeme var FIFA’ya. Bu olmazsa olmaz. Çünkü 6 puan siliniyor bir de 3 puan var, 9 puan çıkıyor. Bu 21 milyon olmazsa olmaz. Onun arkasında hemen 42 milyon lira tahtanın açılması için ödenmesi gereken para var. Toplam 65 milyon civarı olmazsa olmaz ödeme var. Toplam borçta bazı yöneticilerin alacakları vardır, ben o bazı yöneticilere sesleniyorum; Bursaspor’un hakkı milyonlarca insan üzerinde hiç kimse hakkı olmadığı bir parayı kaybetmesin eğer gerçekten onlar da Bursaspor’a başkanlık yapmış insanlar olarak koyduklarını hibe etmeleri gerekiyor. Tabii ki çok büyük rakamlar olduğu zaman almasın demiyorum ama çok ufak tefek rakamlarda, döviz kuruna çevirip Bursaspor’a yük bindirmemeleri lazım. Bursaspor çok büyük bir markadır çok önemli bir kulüptür burada hizmet ettilerse bu gönül işi olması gerekiyor burası ticarethane değil. Onların iyi niyet göstereceklerini düşünüyorum. Başkan olursam hepsiyle birebir görüşmeler yapacağım."

GERİ ADIM ATABİLİR

"Emin beyin şöyle bir açıklaması vardı, ben 40 milyon lira para vereceğim. 40 milyonun üzerinde biri açıklama yaparsa geri çekileceğim diye sözü oldu, biz 200 milyonu afaki rakamlarla, 200 milyon bulduk adayız demiyoruz bunu divan kuruluna sunarken projelerimizle beraber divan kuruluna sunacağım. Sözünün eri arkadaşımızdır diye düşünüyorum, o da bizim yapacağımız bu atılımdan sonra geri adım atacağını düşünüyorum."

ANKARA'DA GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ

Yeni bir sürprizim var. Ben bunları bugün yapmıyorum 15-20 gündür sıkı çalışıyoruz. Bursaspor'un Özlüce tesislerinde Milli Emlak'a 22 milyon lira borç var Vakıfköy bizim diyoruz Milli Emlak'a 7 milyon borcu var. 1 haftadır Ankara’da hazinede yaptığımız görüşmeler iyi gidiyor. Bununla ilgili de çok iyi bir yapılandırma ve Bursaspor adına ben olmasam da başka bir başkan geldiğinde çalışmalarımı yeni gelecek başkana da sunacağım zaten, bu şahsıma yönelik değil Bursaspor için. Hazinede çok iyi görüşmeler yapıldı, birkaç gün içerisinde neticelendireceğiz. İmza yetkimiz olmadığı için sözlü kalıyor görüşmelerimiz, nasıl ki UEDAŞ için açıklama yapıldıysa, bunu seçimlerden önce de deklare edilmesi için elimden geleni yapacağım. Kısmet olur da başkan olursam, o borcu yapılandırıp oranın satışını da Bursaspor Kulübü’ne emeğimizi hediye edeceğiz inşallah. Bursaspor Özlüce tesislerindeki hakkını tapusunu aldığı zaman zaten Bursaspor’un bundan sonra ve şu ana kadar olabilecek tüm olumsuzlukları tek parsel yerle çözülebilir. Orasını kamuoyuna açarız, nasıl olursa daha doğru olur diye. Ayrı bir projem daha var, ben başkan olursam başkanlıkta çok arkadan muammalı sözler geliyor, başkan şöyle para aldı oluşmaması için icra kurulu kuracağım 3 kişilik. İçinde vali bey olabilir, BTSO’dan aday olabilir, Bursa’nın akil insanlarından biri olabilir. 3 kişiden bir icra kurulu kurup tüm ödemeleri tüm paraları onların imza yetkisine vermek istiyorum. O zaman daha şeffaf olacaktır muammayı ortadan kaldıracaktır. Bursaspor sitesinden belli başlı gelen giden paralarla ilgili internet sitesinden yayınlanmasını istiyorum. Futbolcuya ödenen paraları gelen paraları belirtelim şeffaflık olursa her şey ortadan kalkar. Yönetimsel hatalardan ötürü borç sürekli büyüdü. Katlı otoparkımız vardı kulübün tüm masraflarını karşılıyordu, şu an gelir getirecek iş yok. Stadyumun oradaki dükkanların getirisi olabilir önündeki arazi Pazar alanı olabilir, Özlüce'nin önüne bir şeyler koyabiliriz. Her gün para gelir, en azından şu anki düştüğümüz elektrik parası, personel maaşı, nakit para gelirse bunları da kaldırırız. Bursaspor koleji projemiz var. İnşallah hayata geçireceğiz. Birçok projemiz var kamuoyuna sunacağız hepsini. Yönetim olarak her şeyin kararını almak isterim tek başına karar veremem."

Serdar Acarhoroz'un yönetim kurulu listesinde yer alan Ahmet Bozdemir ise açıklamasında "Emin Adanur zaten tüzük gereği başkan adayı olamıyor. Bunu herkes kaçırıyor. Hep kendisini ön plana atıyor ama, bunu söylüyorsanız eğer bu yetkiye sahip olabilmelisiniz. Serdar bey nasıl ki başkan adayıysa, biz de yola çıkmışsak bu yola çıktığı arkadaşları bir türlü seçemedi bu zamana kadar. Ben şunu beklerdim, kendisinin bir lafı vardı ‘Ben şu anda 40 milyon para koyuyorum, oldu ki olmadı, 2 milyon lira bu kulübe para bağışlayacağım’ dedi. Kendisine sesleniyorum eğer ki başkan seçilemezse, onu da arayacağım ‘2 milyonluk parayı kulübe bağışlaması gerekiyor. Eğer bunu yapmazsa Bursasporluğundan şüphe ederim. Biz çünkü elimizde değil bütün bedenimizle bu işe girdik. İlk günden beridir Serdar ağabey ile beraberiz. Biz Bursasporluyuz. Başkan adaylığı geçirdim evet kazanamadık, elimizden geldiği kadarıyla Bursaspor’a destek olduk. Bendeki Bursasporluğun bir gömlek üzerinde Serdar ağabeyin olduğunu bildiğim için her zaman yanında oldum. Hiçbir zaman da, seçilsek de seçilmesek de Bursaspor’a destek olacağız. Bursaspor için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Elektrik parasını ödedik, sosyal medyadan vurmaya başladılar utanmasalar hain ilan edecekler. Biz şov yapmadık, buna laf edenler o zamana kadar elektrik parasını gidip ödeseydi bu kulübü buraya getirmeselerdi." ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi