Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yapılan kongrede takım daha o günlerde 1.Lig’de iken başkanlığa aday olmuştunuz, fakat kısmet olmamıştı ve takım küme düştü. Şimdi Bursaspor 2.Lig’de ve yeni  bir kongre süreci başladı. 22 Ekim ya da en geç 30 Ekim’de kongre yapılacak ve yine ilk adaylığını açıklayan kişi sizsiniz. Öncelikle isterseniz Serdar Acarhoroz kimdir? Bursa'ya, Bursasporlulara sonrasında da elbette bu süreç ile ilgili neler söylemek istersiniz?

BURSASPORLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Bizlere  böyle güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. 200 yılın üzerinde Bursa kökenliyiz, tüm yatırımlarımızı Bursa'da yapıyoruz doğduğumuz günden beri Bursasporluyuz, çocuğumuz doğduğunda Bursaspor kundağına serdik. Biz çok iyi bir Bursaspor sevdalısıyız iyi bir Bursaspor taraftarıyız. Yapmış olduğumuz tüm işletmeler, yatırımlar hepsi Bursa’da oldu. Turizm özelinde Kıbrıs'ta otelimiz var gazinomuz var. Benim kendimle gurur duyduğum  en iyi tarafım çok iyi Bursasporlu olmam.

Sosyal medyadan birçok soru geldi size. Mehmet Bey sormuş ‘2. lige düştük ilk 6 maçta 2 galibiyetle birlikte bu ligde de sıkıntı yaşıyoruz, başkanlar ilk geldiğinde 2-3 icraatımız şu olacak derler Serdar Başkan'ın da göreve gelmesi durumunda ilk 2-3 icraatı ne olacaktı?’

EL BİRLİĞİYLE BU KÖTÜ GÜNLERİ ATLATACAĞIZ

Bursaspor kısa vadeli bir de uzun vadeli programlarla bu işin üstesinden gelebilir. İlk önce kısa vadeli programlarla çok acil olan işleri halletmek sonrasında da uzun programlarla Bursaspor'un maddi geçmişten gelen yükü bugüne kadar yapılan olumsuz transferler, olumsuz koşullar nedeniyle birikti ve bugünlere kadar gelindi. Şu anda Bursaspor büyük bir çıkmazda, zaten böyle de giderse şu anda bizim elimizdeki gençler çok yetenekli olabilir, özverili olabilir ama bu çocuklarla bu ligde kalamayız, küme düşeriz. O yüzden de bizim bu ligleri bilen, tecrübeli futbolcularla destek verip kulübümüzü ait olduğumuz yere yavaş yavaş programlarla tekrar Süper Lige  kazandırmak hedefindeyiz. Bu da nasıl olacak? Önce bu transfer yasağının kalkması lazım ama bunlar bugünden yarına olacak şeyler değil. Zaten benim şu anki mevcut başkana da niye açmıyorsunuz?, transfer yapmamız lazım, transfer yapmazsak başarılı olamayız tepkilerim bundandır. Kendi göstermiş olduğum tepkileri yapmamam benim ciddiyetimi kaybetmeme neden olur. Burada ki transfer tahtası açılacak, destek vereceğiz, yapılması gereken ne varsa desteğimizin en fazlasını vereceğiz ama Bütün Bursa halkı el ele vermeli. Sosyal medyadan da bir çağrıda bulundum bütün kamuoyuna sadece ben değil bütün Bursa güçleri, herkes kendi çapında ama büyük, ama küçük, ama hızlı elinden geldiğince destek verip bu zor şartlardan çıkacağız. Hep birlikte el birliğiyle olacak bu işler. Biz yapacağımız işin en iyisini yaparız. Biz Bursaspor sevdalısıyız. Daha önce bir röportaj yapmıştık, Osman Bey ile ben Bursaspor’u  hiçbir zaman sahipsiz bırakmam şu anki mevcut yönetim istifa etse de ben tek başıma adayım. Eğer beni tatmin etmeyen bir aday çıkarsa ben yine adayım. Beni tatmin edecek bir yönetim olursa ben geri çekilirim onlara destek veririm, ama beni tatmin etmeyecek bir yönetim adaysa ben yine adayım demiştim. O söylediklerimin de arkasındayım.

Bir Bursaspor taraftarı olan  Mesut Bey “ zamanında gönüllü olarak Bursaspor'un elektrik borcunu ödemiştiniz , bu tür davranışları bundan sonra da sizden görebilir miyiz” diye soruyor?

 KALICI GELİR SAĞLAYACAK BİR ÇOK PROJEMİZ VAR

Biz en iyisini yapacağız. Ben verdiğim hiçbir parayı Bursaspor'dan istemiyorum. Buradaki en büyük olay yarını çözmek değil, yarını çözersen haftaya yine sıkıntı var,haftayı  çözersen yine sıkıntı var. Bu kısa vade de hiçbir borç ödemekle alakalı değil. Futbolcuların parasını ödeyeceksin, tahtayı  açacaksın maaşlarını günü gününe ödeyeceksin, geri kalan kimseye para falan ödemeyeceksin. Önce bir üst lige çıkmak için mücadele edeceğiz, ondan sonra kalıcı gelirlerle bu borcu yapılandıracağız birçok projemiz var. Ben bu 1 katrilyon borcu iddia ediyorum tek başıma bitireceğim. Bu kadar büyük iddialı konuşuyorum ama bu  üç günde, 5 günde, bir yılda değil, 5 yılda olacak bir şey. Ama kimseye borcumuz kalmayacak iddia ediyorum, hepsinin ihbarnamesini alacağım. Birer üst lige çıkmak kaydıyla bunu söylüyorum. Ne kadar üst lige çıkarsa o kadar gelir artar. Biran evvel  birinci lige, birkaç sene de Süper Lig'e, kısacası mantıklı bir proje çerçevesinde Bursaspor'a kalıcı gelirler sağlamalıyız. Nedir bu kalıcı gelirler?, Kira gelirleri. Başkanlar Bursaspor'u bir fabrika gibi görürlerse ve başkan da kendini profesyonel yönetici gibi görürse, koltuk sevdasına kapılmadan orasını bir iş yeri olarak görürse borç falan kalmaz.

TARKAN KONSERİYLE  5 MİLYON TL KASADA

Yanlış anlamayın ben başkan olsam Bursaspor stadında bir Tarkan konseri yapayım 5 milyon para kalır Bursaspor'a. Stadyum var, stadımız var, Alinur Başkan bizim canımız herşeyimiz belediye başkanımız, ben çok iyi Bursasporluyum diyor, sağolsun. O da bir Bursaspor seven ne yapacak kendi stadımızın altında dükkanlar ile ilgili destek verecek. Ben de oraları  kiraya vereceğim. Nereden baksanız ayda 3-5 milyon kira geliri getirir. Bunlar hep olacak, vermiyorlarsa alacağız icabında kim Bursaspor'un yanında olmazsa Bursaspor düşmanıdır bence bu net.

BURSASPOR’A HERKES DESTEK OLMALI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bursaspor'un yanında olamama gibi bir lüksü yok diye düşünüyorum. BTSO Başkanı İbrahim Burkay hangi takımı tuttuğu beni çok ilgilendirmiyor, görüyoruz bazı tribünlerde hangi takımlı olmasına da saygı duyuyorum ama Bursaspor'a yardım etmek zorunda. Böyle sivil toplum kuruluşları kökü Bursa'ya bağlananlar Bursa'ya destek vermek zorunda, Bursaspor'a destek vermek zorunda,  Tofaş destek vermek zorunda, Özdilek destek vermek zorunda, vs. Bu firmalar Bursa halkı ile belli bir yere gelmiş, Bursa’da belli bir yere gelmiş firmalar. Ufak da olsa küçük de olsa, gönüllerinden geldiği sürece Bursaspor'a destek vermeleri lazım, destek vereceklerine de ben inanıyorum.

BURSASPOR KOLEJİ PROJEMİZ VAR

Başkanlık kısmet olsun bir Bursaspor Koleji yapacağız ve isim hakkını Bursa'da çok güzel Eğitim Kurumları var onlara 10 yıllığına satacağız. Nasıl satacağız? Diyeceğiz ki; Size  Bursaspor taraftarını yönlendiriyoruz sana bin öğrenci garanti ve bize  oradan şu kadar pay vereceksin diyeceğiz. Alın bu da para, bu da kazanç. Kazanç olmadan hiçbir şey olmaz, para kazanırsak her şey olur. Bu iki üç proje haricinde birçok projemiz var, inşallah hepsini başkan olmamız durumunda hayata geçireceğiz. Timsah Arena'nın mimarlık işlerini Sözüneri Mimarlık yapmıştı. Orada o kadar çok proje var ki; kapalı alanlar, sosyal tesisler, parklar yüzlerce proje var onlar  Sözüneri Mimarlıktan  alınmamış bile daha, ben onları aldım, o zaman inceledim. Daha çok proje var anlatamam size  hayata geçirilmemiş yarım kalmış bırakmışlar.

BURSASPOR’UN BÖYLE BİR YERDE OLMASINA ANLAM VEREMİYORUM

Bursaspor'un küme düşmesini falan istiyorlar diye düşünüyorum benim öyle bir tezim var. Bu kadar futbol aşkı olan şehirde Bursaspor'un böyle bir yerde olmasına anlam veremiyorum.

Diğer bir soru başkanım tahta açıldıktan sonra kadroya eskisi gibi 15-20 futbolcu mu alınacak yoksa az ve öz mü olacak?

HER ALINACAK FUTBOLCUNUN  BİR BEDELİ OLUYOR

5 bu ligi tanıyan, bilen değerli futbolcu arkadaşımız yeter. Her alınan futbolcu benim yönetimime ve benden sonra gelecek on yönetime bir bedeli var. Onu aldım, bunu aldım, o kalsın böyle transfer olmaz, böyle iş olmaz. Bir  scout ekibin  olur benden daha iyi anlayan 10 tane, 20 tane Bursa'nın içinde futbolcu abilerimiz var onlar olur. Bana destek verin, fikir verin derim, deneriz ince eleyip sık dokuyarak eleyip sonrasında transfer edilir. Ama biz de nasıl oluyor telefon açıyor aldım ben onu tamam diyor, yok onu istemiyorum diyor, böyle olmaz bunlar egodur. Böyle başkanlık olmaz ben mesela ‘Volkan Şen'i hediye ettim istemiyoruz’  dediler bu bir egodur. Kulübe faydası olan benim düşmanım dahi olsa alırım, koyarım Volkan'ı hediye ettiğimde Volkan kulüpte olsaydı, en az 10 gol fark atardı. Belkide çok daha farklı durumda olurduk.

TAHTA AÇILACAK DİYE BAĞIRMANIN ANLAMI YOK

‘Tahta açılacak’ diye bağıra bağıra dersek bu tahta açılmak zorunda ama benim elim güçlenmez, zayıflar. 100 milyona yakın ödenecek para var ben sessiz sessiz tahtayı açacağım ne kadar alacakları varsa pazarlıklar dahilinde ihbarnameleri alacağız. Ama biz burada bağırsak açacağız açacağız diye adamın 5 lira alacağı varsa bir lira inmez o yüzden bunu çok dillendirmeye, bunu sormaya dahi  gerek yok.

Bir Bursaspor taraftarı ‘1 milyar TL borç var’ diyorlar, 1. 250 oldu, 1,5’ a çıktı deniliyor. Başkanım aday olmadan evvel bu borç durumunu inceleyebildi mi?

EN ÖNEMLİ ŞEY BİRAN ÖNCE ÜST LİGLERE ÇIKMAK

Bir olsa ne olur, bir buçuk olsa ne olur, iki  olsa ne olur. Ben diyorum ki şu anda kimseye para falan ödemek yok. Şu an bir üst lige nasıl  çıkacağız, onun hesabını yapacağız. bırakın ne kadar olursa olsun şu an borç ilgilendirmiyor bizlere kısa vadede ilgilendirmiyor. Onun için bunu taraftarımız kafasına takmasın, her şey çok daha güzel olacak.

Melahat Hanım Bursasporlu bir hanımefendi birçok İstanbul takımına, Trabzon’a devlete olan borçlarda kolaylık sağlandı, silindi yada çok uzun vadede taksitlendirildi. Görünen o ki Bursaspor  bu fırsattan yararlanamadı. Bu konu ile ilgili neler söylersiniz?

Bu durum bugüne kadar olan yönetimlerin  basiretsizliğidir. Onu yapacak olan başkandır, onlar bizlere güvensin biz borç ödeme konusunda çok çok iyiyizdir. Türkiye'deki ilk 5'ten biriyiz. Biz nasıl borç ödenir, borç nasıl kapatılır bizden daha iyi kimse bilmez. Kesinlikle onlar kafasına bunu takmasınlar. Herkes rahat olsun. Bursasporlular rahat olsun, borç yiğidin kamçısıdır ve bunun çözümünü de sağlayacağız her şey güzel olacak. ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ bu bir atasözüdür ve bunu inşallah hep beraber Bursaspor olarak başaracağız. Başta Bursasporlular olmak üzere 85 milyon Türk insanına ayrıca sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.

Editör: Haber Merkezi