Bursasporx.com’da canlı olarak Metin Yüksek’in sunumuyla yayımlanan ‘Dersimiz Futbol’ adlı programa konuk olan Bursaspor’un unutulmaz futbolcularından Selim Özer, önemli açıklamalarda bulundu. Özer, Yeşil Beyazlı camiada güzel günler geçirdiğini ve ‘Paşa’ lakabını burada aldığını söyledi.

İSTANBULSPOR’UN İNANILMAZ TEKLİFİNİ REDDETTİM

Futbol hayatına dair bir roman hazırlığı içinde olduğunu vurgulayan Selim Özer, Bursaspor’a transferi konusuna da açıklık getirdi. 2’nci Lig ekibi Edirnespor’da forma giyen Hakan Keleş’in Yeşil Beyazlılara gelmesinin Edirnespor’un adının ön plana çıkmasına fırsat oluşturduğunu kaydeden Özer, “ Beni o dönem Trabzonspor istiyordu ama İstanbulspor çok çok istiyordu. Dönemin Başkanı Cem Uzan da reddedilemeyecek bir teklif sundu ama İskender ağabey beni Fikret Üstenci’nin yanına getirdi ve ben Bursasporlu oldum. Bundan dolayı da hiç pişmanlık yaşamadım” açıklamasında bulundu.

KANİ ŞEN’LE ÇÖKÜŞ BAŞLADI

Bursaspor’da Hüseyin Silahçı ve Remzi Cinoğlu’nun başkanlıklarının iyi olduğunu açıklayan Selim Özer, “Kani Şen’le çöküş süreci başladı. Ben de birçok değerli arkadaşım gibi kadro dışı kaldık. Kulüp meteliğe kurşun atıyor, kasa bomboştu. Trabzonspor’a 750 bin dolara transfer oldum. O sayede kulüp o seneyi bitebildi. Çöküş süreci başladı. Merhum İbrahim Yazıcı başkanla yine çıkış yakalandı ama ondan sonra da idarecilik anlamında herhangi bir başarı gelmedi” diye konuştu.

BURAK KAPACAK BİLE YETERLİ DEĞİL

Son dönemde iyi futbolcu olarak sayabileceği futbolcu olmadığını vurgulayan ‘Paşa Selim’, “ Sedat Dursun’u bana benzetiyorlar. O da olmak üzere genç kardeşlerimizin bireysel performans antrenmanı yapması gerekiyor. Serdar Aziz için de aynı ifadeleri kullanmıştım. Altyapıdan gelen isimler var. Son dönemde Burak Kapacak’ın adı transferde geçiyor. Göze batan o var. O bile yeterli değil. Süper Lig’e çıktığımızda mutlaka altyapıdan oyuncularla takviye edilmeli. Bizim zamanımızda bile A Milli Takımı domine eden sadece 4 takım vardı. Şimdi o algı biraz kırıldı” ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ LİGDEKİ BİLE KENDİNİ ‘MESSİ’ SANIYOR

Günümüzde başarıya endeksli oyuncuların var olduğuna dikkat çeken Selim Özer, “Mental anlamda futbolcular çok hazır olmuyor. Futbolcu olmak sadece futbolcu olmaktan geçmiyor. 3’ncü Lig’deki adam bile kendini ‘Messi’ zannediyor. Ben futbolculuk dönemimde Bursaspor tarihine geçtim. Gordon Milne döneminde 34 haftanın 34’ünde de 90 dakika forma giydim. Ne sakatlık, ne ceza ne de başka bir şey engel olmadı. Kaleci Gançev’in bile bitiremediği maçlar vardı. Futbol disiplinini de Gordon Milne’den öğrendim.  Bursaspor’dan ise ayrılmayı hiç istememiştim” diye konuştu.

BAŞKAN BANA ‘NE İŞİN VAR’ DEDİ

Bursaspor’da görev verilmesi halinde koşulsuz kabul edeceğini vurgulayan Özer, “ Görev almaya hazırız, para bile konuşmayız. Ama benim şu an eski futbolcu olarak oturacağım bir koltuk bile yok statta. Proje hazırlamış kulübe sunmuştum, Fransa’ya yerleşip kulübe oyuncu izlemek için. Kaale bile almadılar, dinlemediler beni. Geçmiş başkanlardan birisi Özlüce’ye eski takım arkadaşımla gittiğimde müze bölümünü gezerken, ‘Senin burada ne işin var’ diye sordu. Ahd-e vefa yok” açıklamasını yaptı.

BURSASPOR’UN FİKSTÜR AVANTAJI YOK

Bursaspor’un bu sezon Süper Lig’e çıkmaktan başka şansı olmadığını dile getiren Selim Özer, “ Bence Coronavirüs sonrasında avantajlı takım yok. Hatayspor’un bile şampiyonluğunun garantisi yok. Bu zor süreci iyi geçirenler başarıyı elde edecek. Bursaspor’un çok büyük bir fikstür avantajı olduğunu düşünmüyorum. Öyle ya da böyle, Bursaspor’un mutlaka çıkması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Editör: Haber Merkezi