Bu yaşıma kadar hayata gerçekçilik çerçevesinden bakarak geldim..

Hep realist oldum.. Hayatın bana neler verebileceğini, neler veremeyeceğini bilerek geride bıraktım 42 yılı.

Verebileceklerini kazandığımda mutlu oldum.. Avundum...

Veremeyeceklerinin çoğunu vermedi zaten, beklemediğim şeyleri elde ettiğimde ise sadece birer bonus oldu benim için..

Yine aynı olmaya devam edeceğim.. Dün olduğu gibi, bugünde hayata gerçeklik çerçevesinden bakacağım. Boşa hayallere kapılıp gerçekleşmediğinde mutlu olmuyor ki insan.. Aksine hayatı zindan ediyor kendine..

Hayır, kendime bu ihaneti yine yapmayacağım.

Ve açık açık buradan yazacağım gördüklerimi.. Üzgünüm arkadaşlar.. Bu takım çıkamaz.. Matematiksel ümit var elbet hala ama, sahada gördüklerimiz matematik bilimini bile çürütüyor...

İnanın bunları İstanbulspor maçını kazansakta yazacaktım... O golü yedikten sonra maçı kazanmış olsak ta, yine bu gerçeklikler çıkacaktı yazdığım klavyeden..

Haftalardır, kaybettiğimiz o fırsatlar ardı ardına yine çıkıyor önümüze telafi için.. Ama yok, olmuyor.. Bir türlü olmuyor.. Olmayacakta..

Kadroya baktığımızda Bursaspor'un eksikliklerine rağmen, bireysel olarak baktığımızda iyi kötü hepsi Süper Lig'de rol alabilecek isimler ve yetenekler.. Ama olmuyor nedense?!

İçimde korku dolu sorular var..

Haftalar önce maçları üst üste kazanmamıza rağmen İbrahim Üzülmez'in yaptığı açıklamalar bir türlü gitmiyor kulaklarımdan...

Neydi o açıklama?

"Her şeye rağmen zirvenin içindeyiz. Bu soğukta, karda kışta destek veren Bursaspor taraftarına teşekkür ediyorum. Şunu belirtmek lazım, saha içerisinde sıkıntılar var. Bizler çözmeye çalışıyoruz ama saha dışındaki sıkıntılar için şehrin dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor. Karakterli bir oyuncu grubuna sahibim, onlar işlerini yapmaya çalışıyor. Hedefler doğrultusunda üzerimize düşenler var, beklentiler belli. Zaman zaman acı çekiyoruz ama sonuç olarak hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz."

Bir iki hafta sonra, Bursaspor için yapılan kampanyaya katılım oranı açıklanıyor. 21.6 milyon gelir hedeflenen kampanyadan sadece 5 milyon gelir sağlandığı açıklanıyor.Bu ne demek oluyor?

Futbolcular ücretlerini alamadılar ve alamayacaklar demek oluyor. Zatan son 4 haftadaki performans ortada.. Sıfır galibiyet.. Hadi galibiyeti bir kenara bırakalım.. Malesef sıfır mücadele, sıfır istek...

Söz verenler, başta belediyeler olmak üzere Bursaspor'u yalnız bırakıyorlar..Sonuçları ise ağır oluyor..

Bu ağırlık, henüz taşıyabileceğimiz ağırlık belki..

Fakat gün gelecek, o ağırlık taşınamaz duruma gelecek..

Gidişat açıkça bunu gösteriyor..

Tekrar net bir şekilde yazıyorum..Balık baştan kokar...

Ligin başlaması ile birlikte, yönetim zaafiyetleri nedeniyle bu takımın çok zor günler geçireceğini az çok tahmin etmiştim..

Bu seneyi yedik gibi..

Lig A'da geçirdiğimiz 2 sezona benzer durumları yaşıyoruz.. O zamanlar, Lig A'nın 2.sezonunda, o yükü, o ağırlığı kaldırabilecek güçlü bir başkan ve yönetim gelmişti.. Süper Lige geri dönmüştük..

Yine o kişi gelir mi bilmem, ancak Bursaspor'a ivedi olarak, bu yükü, bu ağırlığı kaldırabilecek çok güçlü bir başkan ve yönetim gelmesi gerekiyor..

Aksi takdirde, Bursaspor o yükün altın ezilecek, hatta belki 50 yıllık mazi artık belki de tarih sayfalarında yerini alacak..

Çok üzgünüm, ama gerçekçi bir insanım..

Editör: Haber Merkezi