Bursaspor’un unutulmaz yıldızları arasında ilk sıralarda yer alan Arjantinli eski futbolcu Pablo Martin Batalla, kulübün Youtube kanalında medya sorumlusu Bartu Kösemsever’in sorularını yanıtladı.

ÇİN BENİM İÇİN SÜRPRİZDİ

Yeşil Beyazlı kulübe transfer sürecini anlatan Batalla, “Kariyerimde her şey çok iyiydi. Meksika ve Kolombiya’da dil bariyeri yoktu. Ama Türkiye’de her şey çok yeniydi, ülkede özellikle de Bursa’da ilk günden bu yana çok mutlu oldum. Çok güzeller anılar yaşadım. Kariyerime başladığımda hep en iyisini hayal ettim. Bazı şeyleri tahmin etmemiştim tabi Çin’e gitmek gibi ama orada da keyif aldım” dedi.

KURSA ARJANTİN’DE BAŞLADIM

Bu sezon başında Türkiye’ye gelme gibi bir düşüncesi olduğunu vurgulayan Arjantinli yıldız, “ Sene başında ülkede antrenörlük kursuna gelmek istedim. Ama maalesef bu gerçekleşmedi, Türkiye’de kolay olmadığını öğrendim. Bursa’ya gelmekle ilgili bir problem yok ama Arjantin’de teknik direktörlük kursuna başladım” açıklamasını yaptı.

HEDEFLERİM ARASINDA TİMSAH VAR

Kariyerinde Bursaspor’la ilgili bir hedefi olduğunu da söyleyen Batalla, “ Bursaspor ikinci evim, orada uzun yıllar, güzel ve mutlu şeyler yaşadım. Bir gün orada çalışmak, saha ve tesislere yeniden gelmek  hoş olur. Yeşil Beyazlı camiayı ben de onlar kadar çok seviyorum” diye konuştu.

LİGLERİN DURUMU BELLİ DEĞİL

Arjantin’de Yeşil Beyazlıların karşılaşmalarını 90 dakika seyretme şansı bulamadığını da aktaran yıldız, “Bursaspor’u takip ediyorum ama her maçı izleyemiyorum. Takımın isteyeceği bir konum ve sırada. Coronavirüs’ten dolayı tüm dünyada olduğu gibi liglerin durumunun ne olacağını bilmiyorum” dedi.

EN BÜYÜK MUTLULUK ŞAMPİYONLUK

Bursaspor’da 7 yıl forma giydiğini hatırlatan Batalla, Ergiç, Ozan İpek, Pinto, Belluschi ve Jorquera ile oynamaktan keyif aldığını açıkladı. Yeşil Beyazlı forma altında 2010 yılında yaşadığı şampiyonluğu unutamadığını vurgulayan Arjantinli,  merhum şampiyon başkan İbrahim Yazıcı’nın adını taşıyan stadyumunun açılışında karşılaştığı takım arkadaşlarıyla o anıları bir kez daha yaşadığını söyledi.

BAŞKAN DA DURUMDAN MEMNUN DEĞİL

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan’ın şampiyon oldukları dönemde futbol şube sorumlusu olduğunu dile getiren Batalla, Mestan’la da stat açılışında görüştüklerini kendisi gibi Mestan’ın da içinde bulundukları durumdan elbette mutlu olamayacağını söyledi.

KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ

Coronavirüs tedbirleriyle ilgili görüşlerini de açıklayan Pablo Martin Batalla, “Uzmanların söylediklerine uymak zorundayız. Bu çok önemli belki sıkılıyoruz ama mecburen kuralları dinlemeliyiz. Taraftarımıza kucak dolusu sevgiler gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi