Bursaspor’da 20 Şubat Pazar günü çoğunluk sağlanamadığı takdirde 27 Şubat Pazar günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesinde başkan adayları listelerini bugün teslim edecek.

Başkanlığa talip olan isim veya isimler, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne giderek saat 15.00 ila 17.00 arasında gerekli evrakları Divan Başkanlık Kurulu’na verecek. Galip Sakder Başkanlığı’ndaki Divan Kurulu, listeler üzerinden yapacağı incelemelerin ardından başvuruları kabul edecek.

NOTERDEN 100 İMZA

Bursaspor’da birden fazla başkan adayının çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Tüzük gereği başkan adaylığı için 3 yıllık üye olma şartının yanı sıra noterden 100 üyenin imzası gerekiyor. Yönetim kurulu asil listeleri başkan dahil 13, yedekler ise 7 üyeden oluşuyor.

Yeşil beyazlı kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre 4536 üyeden ilk oturumda 891, ikinci oturumda ise 889 kişi aidatlarını ödemediği için oy kullanamayacak. Buna göre kongrelerin ilk oturumda yapılabilmesi için oy kullanma hakkına sahip 3647 üyeden 1824’ünün hazır bulunması gerekecek. Bu arada 2 yıl üst üste aidatlarını ödemeyen 357 üyenin dernek üyeliği mali genel kurulda isimleri okunarak düşürülecek.

İLK ADAY BELLİ OLDU

Bursaspor’da 20 veya 27 Şubat’ta gerçekleşecek olan olağanüstü genel kurul öncesi ilk başkan adayı BURFAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Furkan Banaz oldu. Mevcut yönetimin kongre kararı almasının ardından yeşil beyazlı kulüpte kontrolü devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başkan adayını da belirledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURFAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Furkan Banaz, dün www.olay.com.tr’ye yaptığı açıklamada, adaylığının doğru olduğunu açıklarken, “Zor bir süreç. Hepimizin için hayırlı olsun. Yönetim kurulumuza tam şeklini bu akşam (dün) vereceğiz” dedi. Ömer Furkan Banaz bugün Özlüce Tesisleri’ne giderek resmi başvurusunu yapacak.

Editör: Haber Merkezi