Bursaspor kaptanı Özer Hurmacı maç sonu yaptığı açıklamada "Maça istediğimiz gibi başlayamadık malesef. Kendi hatalarımızdan 2 tane gol yedik ve sonra reaksiyon gösterdik. Her zaman yaptığımız gibi. Aslında bu bizim bu seneki simgemiz oldu. Pes etmeyen bir Bursaspor var her zaman. 2-1'i yakaladık daha sonra Çağatay'ın volesi vardı gol olabilirdi. Benim ikinci yarı çok net bir pozisyonum vardı gol olabilirdi. Gençlerimiz hepsi birbirinden yetenekli ve üstüne koya koya gidiyorlar. Sezon başında söylemiştik, şampiyonluk hedefimiz olmayacak ama hepsinin gelişimi, yetenekleri açıkçası bizi umutlandırdı. İnşallah bu umudumuzda devam edecek. Dört maçın üçünü içeride oynayacağız. Hasta arkadaşlarımız var, inşallah bir an önce aramıza katılırlar. Onlarla birlikte ne yapıp ne edip sezon sonu play-off'un içinde olucaz. Allah nasip ederse Bursaspor'u Süper Lig'e çıkaran kadronun içinde olucaz." dedi.

Bu paylaşımı yapmaması gerekiyordu

Ali Akman'ın kadro dışı kalması sorusu üzerine Özer Hurmacı" Ali biraz genç, çokta yetenekli ve çokta sevdiğim bir kardeşim. Bu paylaşımı yapmaması gerekiyordu. En azından lig bittikten sonra bunu açıklayabilirdi. Benim abi tavsiyesi olarak ona diyebileceğim bu. Diğer büyük takımlar gibi özellikle Bursaspor taraftarları böyle bir olaya tepki gösterir. Sadece bizim camiamızda olduğu için değil. Daha önce şampiyonluk yaşamış büyük hedefleri olan büyük camialar, her zaman bu tarz şeyleri zor kabullenirler. Başkanımız ve yönetimimiz böyle bir karar verdiler. Gönül isterki biz merhametli olalım. Çocukların yaptığı hataları affedelim, belki onun atacağı gollerle bu takım süper lige çıkacaktı. Gelişmeler nasıl olur, bunlar bizi aşar. Biz Bursaspor'un çalışanlarıyız, ne kadar takım kaptanıda olsak, büyük abilerden bir taneside olsak, yönetimin, başkanın ve hocamızın kararları her zaman bizim başımızın üstünde olacak. İnşallah ilerleyen dönemde, çok fazla gündeme gelmeden her iki taraf için doğru yol bulunur." dedi.

Önce Bursaspor'a sonrada dünya futboluna

Bursaspor'daki gençlerin çok iyi bir gelişim sergilediğini söyleyen Özer Hurmacı "İnşallah hepsi önce Bursaspor'a sonrada dünya futboluna, Bursaspor'u tanıtırlar. Onların abisi olarak canı gönülden bunu istiyorum. Kulüplerine inşallah yüksek bonservis bedeli kazandırarak giderler. Sonuçta kulübümüzün maddi durumu ortada, bu sene veya bir dahaki sene bu takımı çıkarmamız gerekiyor. İnşallahta bunu başarırız" dedi.

Editör: Haber Merkezi