Kocaelispor’a karşı alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati, erken yedikleri golün oyun planında değişikliklere sebep olduğunu söylerken, “Biraz daha öne çıkmak zorunda kaldık ama oyunu dengelemeye çalıştık. 30’uncu dakikada yediğimiz kırmızı kart bir kez daha dengemizi bozdu.  İçeriye mağlup girdik. İçeride oyunu döndürebileceğimizi biliyorduk. O hissimiz vardı. Fakat yediğimiz bir gol bizi tekrar sıkıntıya soktu. Oyuncu arkadaşlarımız gerçekten inanılmaz gayret gösterdiler ve biz bu gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Buldukları golle oyuna tamamen ortak olamadıklarını ama gol ve mücadelenin oyuna ortak olduklarının gösterge olarak adlandırılabileceğini vurgulayan Bizati, “Bu mücadeleyi verdiğimiz sürece iyi sonuçlar alacağız” diye konuştu.

Kırmızı kartlara dair açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, “ Salazar'ın pozisyonunda röveşatadan dolayı bir temas olduğu söylendi. Bizim gördüğüm açıdan aslında kırmızı kart gözükmüyordu ama tam değerlendirmesini bilmiyorum işin gerçeği.  Matavz’ın pozisyonunda hakemin bana söylediği içeriye şişe atıldı.  Hakemin söylediği o.  Ama arkadaşlarımda yukarıdan geldi şeklinde söylediler. Onları bizim kendi aramızda bir değerlendirmemiz gerekiyor. Tam emin değiliz ne olduğuna işin gerçeği” açıklamasını yaptı.

Bursaspor’un mağlubiyet sonrası hedeflerine değinen Özcan Bizati, “ Aşağısı olamaz zaten. Olmaması da gerekiyor. Biz böyle kazalar yapacağız. Belki bizim de lehimize olan sonuçlar olacak. Biz ama bu mücadeleyi göstermemiz gerekiyor. Bunun altına düşmememiz gerekiyor. Zaten bu ligde mücadele etmediğiniz sürece bir şey kazanamazsınız. Mücadeleye devam etmek gerekiyor. Bizim takımın yapısı da mücadeleye uygun. Yani eksik kalsak da on kişi dokuz kişi yani kora kor oynayabilecek bir yapıya doğru gidiyoruz. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bekledikleri bir Kocaelispor’la karşılaştıklarını kaydeden Bizati, “Biz biraz fazla gömüldük geri. Yani biraz fazla gömüldük ilk golde özellikle. Orada müdahale etmemiz gerekiyordu.  O hiç oyun planımızın içinde ve konuştuğumuz bir şey değildi. Oradan golü yiyince sıkıntı oldu bizim için” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi