TFf 1. Lig'de geçtiğimiz 3 haftayı değerlendiren Bursaspor teknik direktörü Özcan Bizati "Biz aslında birlikte olduğumuzda nelerin yapılabileceğini göstermeye başladık. Bu birliktelik yönetimimizle, taraftarımızla, personelimizle paylaştığımız o birliktelik bize başarıyı da getirmeye başladı. Birlikte olduğumuzda çok şeyler yapacağız. Kocaeli kampında iyi hazırlandık. Hem psikolojik, hem mental olarak, taktiksel ve fiziksel olarak çok iyi işler yaptık. Yavaş yavaş bu yansıyama başladık. İyiye doğru gidiyoruz ama istediğimiz hedefe henüz ulaşmadık. Biz lig sonunda istediğimiz hedefe ulaşmak istiyoruz, belki mükemmel bir oyun oynamayacağız ama mükemmel bir sonuca ulaşmak istiyoruz." dedi.

Kazanmadan harcamak yok

Bu hafta sonu oynanacak Kocaelispor maçı hakkında Bizati "Her maçta olduğu gibi Kocaelispor maçında da 3 puan var. Maç maç gideceğiz. 3 puanı almak için her şeyi yapmamız gerekiyor. Kazanmadan harcamak yok, önce topu kazanmanız gerekiyor, kazanmak için gerekli girişimleri yapmanız gerekiyor. Kazanma duygusunun oluşması gerekiyor bu birliktelik ile yapılabilecek bir iş. Yönetimimiz gerekli her şeyi yapıyor. Herkes aslanlar gibi mücadele etmeye başladı. Artık kendimize yakışır şekilde harekete devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Hazırlık maçımız olacak

Gelen milli ara hakkında "Çalışan takımlar için aralar hep avantajdır. Çalışmayan takımlar için dezavantajdır. Biz hep çalışacağız, ara hep bizim için avantaj olacağız. Hazırlık maçımız olacak, kampa gidemeyeceğiz gibiyiz. 2 günlüğüne bir yere gitmek yanlış olacak, burada değerlendirmek isterim." ifadelerini kullandı.

Bizim kimseye ihtiyacımız yok

Takımın transfere ihtiyacı varmı yokmu sorusuna Özcan Bizati "Şu andaki oyuncularımızın performansı bu iş için yeterli olabilecek gibi gözüküyor. Tabii ki bizden ayrılmak isteyen, bizimle çalışmak istemeyen olabilir buna oyuncular karar verecek. ‘Biz hedefte var mıyız, yok muyuz’ oyuncular buna karar verdiği durumda bizim kimseye ihtiyacımız yok. Ama kötü gidiyorsak bazı kişiler ile yolları ayırmamız ve almamız gerekebilir, bu herkes için geçerli." dedi.

İsmail Yüksek'in cezalı duruma düşmesinden sonra orta saha kurgusunu nasıl dizayn edeceksiniz sorusuna "En iyi performansı veren sahada olacak. Antrenmanlarda bütün verilere bakıyoruz, oyuncuyu seçerken antrenman verilerine de bakıyoruz. Rakibe göre de hareket etmek gerekiyor, rakibe göre alınacak önlemlere de oyuncuları seçmemiz gerekiyor." dedi.

Sakat oyuncular hakkında

Özcan Bizati takımdaki sakat oyuncular haakkında "Jorquera, Barcelona’ya gitti geldi, orada doktorlarla buluştu. İyi bir tedavi programı uygulandı orada da, burada da çalışmalara devam ediyoruz. 2 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Sonrasında hazırlanması kendine bağlı. Sakatlığının bize sıkıntı çıkarmamasına bağlı, 10-15 dakika kullanmaya başlayabileceğimiz duruma gelecek, bizim için de yeni bir transfer olacak. İsmail Çokçalış hazırlanıyor ama biraz daha süreye ihtiyacımız var, tıbbi süreci henüz dolmadı. Furkan Emre de Milli aradan sonra hazır olabilecek." dedi.

'Devre arasına kadar alabildiğimiz en yüksek puanı almak istiyoruz' diyen Özcan Bizati "Forvetin hayati şeylerinden bir tanesi gol atması ama forvetlerin de bazen gol attırması, oyunculara göre pozisyon alması, farklı şeyler de var. Olay sadece gol atmak değil, takım performansı da var. O yönde destek verirsek, hangi oyuncularımız olursa olsun daha iyi performans sergileyecek. Tim’in ismine yakışır şekilde oynaması gerekiyor. Ben henüz memnun değilim, Tim’den beklentimiz yüksek. Batuhan’dan da beklentimiz yüksek. Batuhan’ı ilk profesyonel takım kampına ben getirtmiştim, Bursaspor’da çalıştığımız dönemde. Çok güvendiğim bir oyuncu. Orada bir rekabet oluşacak. İki farklı oyuncumuz var orada; birisi savunmayı tutan, birisi aralara koşu yapan oyuncu. Rakibe ve oyunun gidişatına göre tercih önemli hale gelebiliyor, ikisi de oynayacak." dedi.

Herkese ihtiyacımız var

Özcan Bizati "Antrenmanımız kahvaltı ile başlıyor, konuşmalar olsun, bire bir yakaladığımız oyuncular olsun, hepsine bir adım daha yaklaşıyoruz. Oyuncularımızın katılımı iyi, artık takımın bir parçası olduklarını biliyorlar. Oyunun her alanında herkese ihtiyacımız var. Bu iş gerçekten birlikte yapılacak bir iş." dedi.

Editör: Haber Merkezi