Her maça kazanmak için çıkacaklarını belirten Bursaspor teknik direktörü Özcan Bizati, kamp çalışmalarını değerlendirirken, basın mensuplarınında sorularını yanıtladı. Kamp çalışmaları hakkında tekik direktör Özcan Bizati "Hazırlıklarımız iyi gidiyor. Iyi başladık. Özlüce’de de iyi başladık. Tesislerden dolayı buraya gelmek zorunda kaldık. Burada iyi bir tesisle karşı karşıyayız. Burada 10 günlük yani milli takımdan da arasının olmasıyla birlikte 14-15 günlük ciddi bir ara oldu bizim. Çünkü izin günleri vardı. 21 günlük bir ara değildi işin gerçeği.  Oyuncuların tatilini de düşünürsek 14-15 günlük iyi bir çalışma ortamı oluştu.  Şu anda her şey iyi gidiyor. Ortak bir takım dili oluşturma yönünde iyi gidiyoruz.  Takımdaşlık artmaya başladı. Birbirlerine sarılmaya başladılar işin gerçeği. Bu da performans olarak bize yansıyacak." dedi.

Kamp sonrası oynanacak üç maçlık periyot hakkında konuşan Bizati: Biz maç maç gitmemiz gerekiyor yani. Maç maç gitmek gerekiyor bu ligde. Önce Bolu maçıyla başlayacağız.  Bolu maçında her maçı kazanmak istediğimiz gibi Bolu maçını da kazanmak için sahaya çıkacağız. O maçta kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.  Durumumuzu bilip ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Önceden gelen çok büyük eksiklerimiz var. Özellikle fiziksel eksikler, taktiksel eksiklikleri tamamlamıyor. Yani taktiksel gerekleri yapamıyor fiziksel eksiklerden dolayı.  Örneğin öne çıkmak istiyoruz, gol atmak istiyoruz ama topu kaptırdığımızda geri dönemeyen bir takımımız var. Şimdi onları gidermeye çalışıyoruz. Özellikle onlar üzerinde burada çok duruyoruz.  Bütünlük, bütün oynamaya çalışan, kompakt oynamaya çalışan bir takıma doğru gidiyoruz." dedi.

Üçlü formatı ben de oynamak istiyorum

Özcan Bizati "Şu an için onunla ilgili net bir çalışmamız yok. onu söyleyeyim. Farklı oynamayı istiyorum ama elimizdeki oyuncu yapısına göre de hareket etmek zorundayız. Şu anda milli takımda olan oyuncularımız var. Oyunculardan dolayı bazı formatları deneyemiyorum işin gerçeği. Ama değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Üçlü formatı ben de oynamak istiyorum. Çok oynamak istediğim bir format. Ama üçlü de 4 tane iyi stoperimin orada olması gerekiyor. 4 stoperi koyduğum anda kanatlarımı da tamamlarsam sağ kanadımı, sol kanadımı, bu iş kolay. Ama sağ kanadımda şu anda eksiğim var işin gerçeği." dedi.

Takımdaki sakat futbolcular hakkında "Şimdi İsmail çalışmalara başladı. Daha bugün takımla yavaş yavaş katılıyor. Iki İsmail'imiz de yavaş yavaş ısınmalara katılıyorlar. Onların da hazırlanması süreci olacak. 6-7’nin üzerinde sakatımız var kalecimizle birlikte. Samsunspor maçıyla başlayan süreçten gelen sakatlıklar var.  O sakatlıklar da tamamlandığında takımımız tamamlanacak aslında. Biz şöyle baktığımızda işte burada 6-7 sakatımız burada var. Milli takıma giden 6oyuncumuz var.  Aslında 13 kişi yine burada eksik. Işin gerçeği çalışmalarda. Ha sayı olarak eksiğiz.  Ama oyuncu sayımız yeterli. çalışmalarımızı yapıyoruz. Onların katılımıyla da takımımız güçlenecek. Özellikle orta sahada gücümüz de artacak." dedi.

Taraftarların tepkisinden sonra oyuncuların moralini yükseltmek için özel çalışmalar yapıyor musunuz sorusuna Özcan Bizati "Bu kamp moral açısından da iyi oldu. Hakikaten oyunlar oynadılar. Bir araya gelmeye başladılar. Farklı oyunlar oynuyorlar. Hani ben espri olsun diye okey tavla oynayacağız diyorum ama bu biliyorsunuz her türlü oyun birlikte olma amacında söylediğim kelimeler bunlar. Doğru algılanması gereken kelimeler. Artık birbirlerinin kucaklarına atlamaya başladılar. Birbirlerine sarılmaya başladılar. Bu duygular oturmaya başladı. Birliktelik yani yemeğe birlikte gelmeyi birlikte hareket etme duyguları oturmaya başladı. Birbirlerine sahip çıkma duyguları oturmaya başladı. Birbirlerine sarılmaya başladılar. Bu duygular oturmaya başladı. Birliktelik yani yemeğe birlikte gelme, birlikte hareket etme duyguları oturmaya başladı. Birbirlerine sahip çıkma duyguları oturmaya başladı. Bu biliyorsunuz her türlü grupta birbirine sahip çıkmaya başladığınızda başarı yavaş yavaş gelmeye başlayacakları bizim takımımız da öyle olacak." ifadelerini kullandı.

İnsanlar gece rüya görür gündüz, gerçekleri görür.

Bursaspor camiası hakkında teknik direktör Özcan Bizati " Bursaspor camiası hakikaten çok büyük şeyleri hak ediyor ve çok önde oynamak istiyor. Baskın oynamak istiyor. Ama biz şunu da söyleyeyim yani Bursaspor camiası şunu da bilsin. Insanlar gece rüya görür gündüz, gerçekleri görür. Biz gece de gerçekleri görmek zorundayız. Bunu söyleyeyim." dedi.

Bir bütünlük sağlamamız gerekiyor

Tarafftarlarada çağrıuda bulunan Özcan Bizati "Ya her maçı alabilecek bir oyun oynamak istiyoruz. Takımımız da buna hazırlanıyor. Takımımızı desteklemeye devam etsinler. Bir bütünlük sağlamamız gerekiyor. herkesin aynı yönde hareket etmesi gerekiyor. 
Yönetimimizin, taraftarımızın, basınımızın, seyircimizin ve bizlerin farklı yöne çeken insanlar Bursaspor'u sevmeyen insanlar lütfen herkes Bursaspor'u sevsin." dedi.

İyi hazırlanan takımlar play off'tan da çıkar, birinci ikincide çıkabilirsiniz. Diğer takımlarda da düşmeler bekliyoruz ama bu bizim ne kadar hızlı toparlanacağımıza bağlı. Hızlı toparlanırsak işimiz kolay ama geç toparlanırsak geç toparlanırsak biraz sıkıntı yaşarız.

Bazı mevkilerde eksiğimiz var ama bu şu an konuşulacak şeyler değil. mutlaka oyuncularımız onları tamamlayacak. Bir de artı şöyle bizim kadro eksiğinden önce oyuncularımızın performanslarını arttırmaya ihtiyacımız var. Bizim kadro eksiğimizde oyuncularımızın performansı belirler. Eğer atıyorum stoper mevkinde eksik diye düşünürsünüz. Orada iyi performans verilirse oraya ihtiyacınız olmaz. Bu kez de santraforda eksiğiniz var diye düşünmeye başlarsınız bu kez.  Aslında en kötü taraf neredeyse orada eksiğimiz var diye düşünürüm. Orayı toparlarsak bu kez diğer taraflarda eksik var diye düşünür. Önemli olan sonuçlarıyla birlikte bu performansın artması. Onu arttırırsak bizim devreye kadar kimseye ihtiyacımız yok. Belki gitmek isteyen arkadaşlar olur, kalmak isteyen arkadaşlar olur. Veya biz değişiklik öngörürüz o durumda. Onlar o zaman konuşulacak şeyler. Şu an çok zamanı değil."dedi.

Tim Matavz'ı forma sokmamız gerekiyor

Tim Matavz'la ilgili farklı planlarınız var mı sorusuna Özcan Bizati "Şöyle Tim geç katılmış kampa artı bir de kovid geçirmiş. Aslında tamamen şu ana kadar bizimle çalışmaya başlayana kadar boş geçmiştim. Yani antrenman olarak eksik geçmiş. Takımımızda öyle birçok oyuncu var. Işin gerçeği. belirli bir süreci hakikaten antrenman olarak boş geçmiş gözüküyorlar. Bu benim tespitim değil. arkadaşlarımızın söylediği bir tespit. Ha bunların üzerinde çok fazla durmamak, ileriye bakmak gerekiyor. Öncelikle Tim’i de bir forma sokmak gerekiyor. Bir kalıba girmesi gerekiyor, oyun formatına girmesi gerekiyor. Tim ondan sonra form verecek. Form vermezse zaten bizim de orada birçok alternatifimiz var. Alternatif demeyeyim oyuncularımız var. Sağdan soldan orayı şey yapabilecek, katılabilecek oyuncularımız var. Sahada dıştan, içten. Ona göre hareket edeceğiz yani." dedi.

Vakıfköy hakkında Bizati "Altyapıdan isimler vardı. Vakıfköy'ü aslında gittim, seyrettim. Bir iki oyuncumuzu dahil edecektik bu kampa. Hatta isimlerini bile göndermiştik ama kovid temaslı oyuncularımız olduğu için onları dahil edemedik. Sadece iki kalecimizi dahil edebildik oradan. Aslında iki oyuncu daha buradaki eksiklere göre, iki orta saha oyuncumuzu da dahil edecektik. Onları edemedik ama kovid temas azalınca oradan mutlaka oyuncu dahil edeceğiz yani." dedi.

Editör: Haber Merkezi