Aslında sezon başında bu yılı da Kamat yönetimiyle kaybedeceğimizi düşünmüştüm.. Geçen yıldan tecrübeliydik Mestan dan. Kamat tahtayı açamadığı gibi -3 puandan da sadece şansı yaver gittiği için kurtulmuştu.Hele devre arasına gelip de halen tahtayı açmak için hiçbir çaba görmeyince filmin sonunun acıklı biteceği açıkça belli olmuştu.. Hemen hemen bütün takımlar ortalama 5 futbolcu transfer ederken sen şu gençlerin başarısının arkasına saklanıp sessiz sedasız oturuyorsan  başarı beklemek Türk filmleri için bile saçma olurdu.. Paran olmaz projen olur projen olmaz kampanya falan bir çaban olur.O da yok.. Gerçekten de merak ediyorum o da yok bu da yok hatta hiçbir şey yok.. Sn Kamat yönetimi siz ne diye aday oldunuz da bu kulüpten ve de bizim ömrümüzden bir yılı çaldınız? Amacınız neydi merak ettim.. Şimdi bir yıl daha bu borçlarla bu ligde nasıl mücadele ederiz?

Gelelim maça.. Koca bir ilk 45 dakika Bursaspor bana hiç de “Ben bu maçı kazanmak için Bolu ya geldim” izlenimi yaratmadı.. Bırak pozisyonu kaleciyi zorlayacak tek bir şut bile yoktu. İkinci devre hamle şansımız var derken 4 dk içinde golü gördük kalemizde.Zaten ondan sonra da maç bir ara Boluspor ile Ataberk arasında oynandı.. Ataberk rakibin sinirlerini öyle yıpratmıştı ki adamlar madem bu kaleciye gol atamıyoruz bari kendi kalemize atalım dediler.Yalan yok maç 1-1 olunca tamam şimdi 2.golü de buluruz dedim.Nitekim o şanssız pozisyona kadar bir ara maçı alacağımıza iyice inandım. Ama Ataberk kızarınca anladım ki değil 3 biz 1 puanı da kurtaramayacağız.Nitekim daha önceki 3 maçında hiç gol atamamış Kongo lu çok rahat 2.golünü de bizim filelere yolladı.

Artık araba devrildi yol gösteren çok olur ama bundan sonra maçlardan çok adam kazanmaya bakacağız.Bugün gözüme en hoş görünen Taha Altıkardeş ti.Bu çocukları seneye hazırlamaktan başka elimizden bir şey gelmez.Geçen yıl Mestan ın İbrahim Üzülmez inadı 1 yılımızı nasıl yediyse bu yıl da Kamat ın tahta inadıyla heba oldu gitti. Öncelikle çıkarmamız gereken ders birbirinden farkı olmayan adamlarla farklı sonuçlar alacağımızı umut etmek saflıktır.. Her 2 yönetimde de para yoktu tamam ama ne bir vizyon ne de karizma vardı. Seneye ya yeni bir Mestan ve Kamat bulup bir alt lige düşeceğiz, ya adam başı 50 milyon koyabilecek??? Bir babayiğit yönetim bulacağız, ya da şirketleşip tertemiz bir yönetimle bu takım bizim takımımız diyeceğiz.. Şirketleşmeyle ilgili bildiğim ve öğrendiğim her şeyi size aktardım.. Bence bu yılı ACI bir hatıra olarak düşünün ve Mayıs kongresine odaklanın.. Yeni Mestan ları,Kamat ları mı seçeceksiniz, Abramovich gibi bir başkan mı bulacaksınız yoksa şirketleşip kulübünüze ortak olup el birliği ile artık bu bataktan kurtaracak mısınız? Tercih sizin.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA
Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi