Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz "Bursaspor ciddi bir mali açmazın içinde boğulmuş durumdadır. Düştüğümüz ligde gelirleri borcuna kıyasla yok hükmündedir. İçinde bulunduğumuz mali tablo hayal kurmaya bile engeldir." dedi.

Başkan Banaz "Altını çize çize söylüyorum: Bursaspor’umuz tarihi boyunca böyle bir zorlu dönemin içinde hiç bulunmamıştır. Bursaspor camiasının mevcut gerçekler ile bir an önce yüzleşmesi ve en önemlisi kabul etmesi gerekmektedir. Elini taşa koyan bütün gönüldaşlarımızla "neden olmasın" diye de çabalıyoruz. İlk olarak futbol şubemize sportif direktör getirerek önümüzdeki sürecin planlamasına başladık. Bu bağlamda transfer tahtasını açmayı da tamamen gündemimizden kaldırmış bulunmaktayız. Tahtanın açılması olmayan paranın harcanarak Bursaspor'un sırtına borç yükü eklemekten başka bir işe yaramayacaktır. Biz kimseye hayal pazarlama derdinde değiliz, Oyuncular gelir oyuncular gider, biz Bursaspor'un yaşatılması tarafındayız. Bu konuda camiamızdan gelecek gerçeklikten uzak baskılara da göğüs germeye ben ve yönetim kurulum hazırız. Yüzlerce icra dosyası ve davaya yenilerini ekmemekte kararlıyız. Bursaspor'un her kuruşunu son kuruşumuz gibi harcayacağımıza söz veriyoruz. İçeride nefes alamıyorsunuz.

Ben ve yönetim kurulum kulübümüzün tarihine dinamit döşemek istemiyoruz. Her yaptığımız işi de ölçüp biçip tartarak yapmaya gayret gösteriyoruz. Formalarımız satışa çıktı. Bin adet bile satılmadı. Bundan sonraki süreçlerin ikame edilebilmesi ancak ve ancak bütün şehrin fedakarlığı ile gerçekleşebilir. Formaları satışa çıkardık fakat milyonluk şehirde bin adet formaya dahi ulaşamadık. Şehir ile yıpratılmış bütün ilişkileri teker teker onarmamız gerekiyor, biz bu şehrin takımının yöneticileriyiz ve burada kalıcı değiliz. Bizim amacımız ve tek gayemiz Bursaspor'un her ne olursa olsun adıyla, armasıyla ve bütün değerleriyle yaşatılması. Bursaspor açısından ödenecek her kuruş büyük fedakarlıklar ile ödeniyor. Fakat alacaklı muhataplardan bu fedakarlıkları hiç bir şekilde göremiyoruz. Bursaspor'un kendi şehrine dört yüz milyondan fazla borcu var. Daha önce 'Aday olmak isteyen varsa gelsin buyursun' dedik fakat kapımızı bir Allah'ın kulu çalmadı. Bir milyar liranın üzerinde vadesi geçmiş borçtan bahsediyoruz. . Bursaspor'un parası da malı da yok! O yüzden de alacaklıların ciddi fedakarlıklar yapmaları gerekmektedir. Kapımız herkese açık, fedakarlık gösteren herkesin kapısına Bursaspor adına gideceğimizden şüpheniz olmasın. Çünkü Başka Bursaspor yok!" dedi.

Editör: Haber Merkezi