Tuhaf bir maçtı...

Yani şuraya maçın ilk 5 dakikası hariç, 80 dakika boyunca futboldan uzak, sorumsuz bir takım ve teknik yönetimi yerden yere vuracak sağlam bir eleştiri yazısı yazsak ta gider, son 10 dakikada geri gelen maçın kahramanlarını yere göğe sığdıramayan, aslında herkesinde görmek istediği, "ağrı kesici" yazı yazsak ta gider... Hani şu an “Ne vereyim abime?” durumundayım...

Evet! Önemli olan kazanmaktı! Kazandıkta! 3 puan bizim.

Ama öyle kolay değil! O kadar basit değil!

76.dakikadan sonra 10 kişi kalıyorsun, kendi evinde 0-1 mağlup durumdasın, son 10 dakikaya giriyorsun. Ve, karşındaki rakip, kimse kusura bakmasın ama son 2 - 3 sezondur bir şekilde SüperLig'e çıkabilmek için tüm gayretini gösteren ve yarışın içinde olan, doğru adımlar atan, ve hatta bana göre bu ligin kalbur üstü takımlarından biri Ümraniyespor.

Yalnız S.O.S. de veriyoruz. Bu her zaman böyle gitmeyebilir.  Yani, Burak Kapacak takım 10 kişi gerideyken ve bitime bir kaç dakika kalmışken, her zaman böyle şahane bir orta yapamayabilir, o yapılan ortada ki top, maçın hemen başında, altı pasın içinde kaleci ile karşı karşıya iken golü kaçıran Kubilay Kanatsızkuş’un kafasına oturupta, o mesafeden 90’a takılamayabilir.. Bu maç, maçın başındaki şanssızlıkların, maçın sonlarında şansa dönmesiyle alındı. Yoksa Kubilay’ın harika kafa golüne kadar ne futbol var sahada, ne de başka bir şey.. Bu arada, her maç farklı kadro görmekten de ciddi anlamda sıkıldım ben.

Gelelim Selçuk Şahin meselesine.

39 yaşına gelmiş tecrübeli bir futbolcu, takımı kendi evinde 0-1 mağlup iken ve cümle alem Bursaspor taraftarının nasıl bir taraftar grubu olduğunu biliyorken, rakibi 0-2 öne geçirebilecek bir hata yapıyorsa, hadi yaptı; tribünden tepki geldiğinde ellerini iki yana açıp “Ne var? N’olmuş yani?” diyebiliyorsa, o futbolcunun Bursaspor’da işi olamaz! Sen 39 yaşında tecrübeli bir adamsın, tribünden gelen tepkilere bu şekilde değilde, “haklısınız, özür dilerim” şeklinde bir ifade ile dönseydin ne olurdu? 

Ne olurdu söyleyeyim; “Büyük futbolcu” olurdun.

Maç sonunda ne oldu? “Büyük Bursaspor Taraftarı” seni ortaya aldırıp üçlü çektirdi. Hadi Eyvallah!