Ertelenen maç ardından hazırlanma sürecinin nasıl değerlendirildiği ile ilgili gelen sorulara Mustafa Er, "Vaktimiz vardı bu süreci de iyi değerlendirdik. Balıkesir'in sıralamasından bağımsız en zor karşılaşmalardan biri olacak. Ciddi şekilde hazırlandık. 11 gündür hem saha içi hem saha dışı birçok konuda adım attık. İlk önce güveni tesis etmeniz lazım. Oyuncularımızın maddi manevi problemlerini çözüp sahaya odaklamamız lazımdı. İlk önce sebepleri tespit edip onları çözmeye odaklandık. Yönetim kurulumuzla beraber çok ciddi adımlar attık. On maçlık kısa bir periyot başlıyor bizim için. Belki gerideyiz ama bunu kapatacak kapasitemiz var." yanıtını verdi.

Herkesi Kucaklayacağız

Her oyuncuya ihtiyacımız var. Tedavisi biten oyuncularımızı dün kontrollü bir şekilde antrenmana dahil ettik. Belirli ölçülerde süre de verebiliriz. Onların sağlık durumlarıyla da alakalı. Belki bir maç belki yarım saatlik bir katkıda bulanacak oyuncuya da ihtiyacımız var. Hepsini kucaklayacağız hepsini sevip sayacağız. Ama onlardan da sahada iş isteyeceğiz. Evet problemlerini çözeceğiz ama sahne açıldığında "oyun" diyeceğiz. Diğer oyuncularımızın da katılımıyla özellikle hücümda çok daha etkili olacağımızı düşünüyorum.

Taraftarımız Bizim İtici Gücümüz

Onlar bizim itici gücümüz. 12. adamımız. Evet bu sene üzüldüler. Ben kalacağımıza yürekten inanıyorum. Bulunduğumuz konum itibariyle hepimizin bir mahcubiyeti olacak. Bursaspor taraftarı futbolu biliyor. Doğru yorumluyor. Tabeladan bağımsız oyuna inanıyorlar, oyunu görüyorlar. Bizim yapmamız gerekn mücadele etmek. Vazgeçmeyeceğiz. Pes etmeyeceğiz. Karakter ortaya koyarsak ben inanıyorum ki taraftarımız da takımımızı onore edecektir. Ama onlardan özellikle şunu rica ediyorum. Bazı ufak tefek hatalar olabilir ama oyuncularımıza destek versinler. Bu süreç hepimizin fedakarlık yapması gereken bir süreç. Bizim taraftarımız güçlü bir kitle. Evet olumsuzluklar geçmişte kaldı. Şu an yok hükmündedir. Onlardan ricam ufak tefek hataları tolera edip ayağa kaldırmaları. Onların da bunu yapacağına canı gönülden inanıyorum.

Kombine Planlamamız Var

Yönetim kurulumuzun bir kombine çalışması var. Gerekli adımlar atılacaktır. Bunun istişaresini yapıyoruz. Önemli olan taraftarımızı stada çekmek bunun için de gereken yapılacaktır.

Günümüz Futbolunda İş Başka Bir Yere Evrildi

Kanat bekleri kullanacağız. Belki oyun içinde döneceğimiz zamanlar olacak ama mutlaka kullanacağız. Günümüz futbolunda artık dizilişlerden ziyade hücümda farklı bir pozisyon, savunmada farklı dizilişler. İş başka bir yere evrildi zaten. Tahtadaki hücum ve savunma aynı işlemiyor. Ne yazarsanız yazın hücümdaki görev tanımları farklı savunmadaki görev tanımları farklı. Eyüp maçını iyi analiz edersen bunun görülmesi lazım. Ama ben dizilişlerden ziyade oyunda ne yaptığımıza biz daha çok odaklanıyoruz. En çok dikkat ettiğimiz de mevcut oyuncu grubundan ne alabiliriz. Kafamızda muhakkak bazı şeyler var ama bu oyuncu grubu ne oynar? Bu takımın oyun planı ne olabilir? gibi sorulara kafa yoruyoruz.

Herkesin Fedakarlık Yapması Lazım

Oyuncularımızın mental durumu çok daha iyi. Bizim zaten istediğimiz onları tamamen buraya sokabilmekti. Şu an anternman perdormansından son derece mutluyuz. Her geçen gün de artıyor bu performansımız. Onun için de bu süreçte bir iki skor alana kadar hepimizin fedakarlık yapması lazım. Çünkü bu bir süreç. Birden bire her şey çok iyi olmayacak. Ben Eyüp maçından sonra da söyledim. Bir 10 gün var Balıkesir maçına, sonra bir 15 gün daha var. Çok iyi değerlendireceğiz. Her geçen maç üzerine koyarak devam eden bir takım olacak.

Tuğbey Akgün Milli Takıma Maçın Ardından Gidecek

Tuğbey Akgün, maçtan sonra gidecek. Avrupa Kupası Eleme maçları. Milli takımımız için de önemli karşılaşmalar. Şu an için bir gönderme durumumuz olamaz. Hafta içi istediler. O anlamda da onlara teşekkür ediyoruz. Haftayı bizimle geçirsinler sonra gönderelim dedik onlar da makul karşıladılar. Karşılaşmadan sonra Milli Takım'a geçip sonraki maça dönecek.

Altyapıdan Oyuncularımız Kadroda Olabilir de Olmayabilir de

Sadece bu maç özelinde değil. Olabilir de olmayabilir de. Bizim 10 haftalık periyotta şu an baktığımız konjektör kimden verim alabileceğimiz. Hata yapma lüksümüz minimum.

Biz Büyük Bir Aileyiz

Basket maçı olumlu olduğunu düşünüyorum. Biz büyük bir aileyiz. O ambiyansı görmelerini istedim. Evet onlar şu an iyi durumda. Biz biraz kötü durumdayız ama biz de buradan kalkacağız. Biz de onların pozisyonlarına inşallah daha da iyilerine onlarla beraber geleceğiz. Zaten potansiyelimiz var. Amacımız oradaki taraftarımızın o verdiği reaksiyonu görmeleri. O takımda bir ruh var. Ben şunu da söhyledim. O takımda her şey biraz da istikrarlı devam etmesinden geçiyor. Çok istikrarlı bir yönetim kurulu var. Sezer Başkan orada senelerdir. Ömer Başkan ve Levent Başkan da eklendi. Yönetim bazında zaten bir istikrar var. Oyuncuların sorunları yok. Sahaya odaklanıyorlar ve devam ediyorlar. Biz son yıllarda ben de dahil hepimiz çizgimizi aştık. Herkesin görev tanımının belli olup başka işlerle uğraşmaması lazım. Biz zaten bu hiyerarşiyi kaybettiğimiz için bu noktadayız. Bu sene gelinen nokta bu seneye özel bir şey değil. Taşlar yerine oturtulursa başarılamayacak hiçbir şey yok. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum oyuncularımızı da sahiplendiler. Bu birliktelik hep devam edecek ve istediğimizi alacağız diye düşünüyorum. 

Editör: Haber Merkezi