Sezonun ilk haftasında oynanan Adanaspor maçından sonra görevinden ayrılan Bursaspor eski Teknik Direktörü Mustafa Er, Aspor'a telefon bağlantısıyla konuk olarak, Taha Altıkardeş, Kerem Şen ve Batuhan Kör'ün Trabzonspor'a transferini değerlendirdi.

3 eski talebesini teknik açıdan analiz eden Er, "Trabzonspor, geleceğe yatırım açısından 3 genç yeteneği kadrosuna katarak çok doğru bir iş yaptı. Ancak Bursaspor açısından bakınca açıkçası çok üzüldüm!" dedi.

"YAKINDAN TANIYORDUM"

42 yaşındaki teknik adam, Aspor'da şunları söyledi: "Taha, Batuhan ve Kerem, çok yetenekli ve gelecek vadeden oyuncular... Trabzonspor da geleceği çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bizim geçen sezon en büyük avantajımız; altyapıda da çalıştığım genç oyuncuları yakından tanımamızdı. En önemlisi de psikolojilerini çok iyi biliyorduk. Eğer oyuncuları psikolojik anlamda anlayamıyor ve onlara cevap veremiyorsanız takım halinde başarılı olmanız çok zor!

"BÜYÜK GELİŞİM KAYDETTİLER"

Geçen sezon göreve başladığımızda ligin başlamasına sadece 2 hafta vardı. Ancak Kerem ve Taha, 40 kişilik oyuncu grubunun içinde yoktu. Geçen sezon profesyonel olarak hiç oynamamış 17-18 oyuncuyla mücadele ettik. Hatta, bu oyuncuların birçoğu sezon içinde Avrupa kulüpleri radarına girdi. Yabancı Scoutlar gelip takip ettiler. Genç oyuncularımız, çok iyi gelişme kaydetti. Sonuçta da çok önemli işlere imza attık."

"TRABZONSPOR ÇOK DOĞRU İŞ YAPTI"

Mustafa Er, şöyle devam etti: "Trabzonspor bu transferlerle doğru bir iş yaptı. Ancak Bursaspor açısından bakınca açıkçası çok üzüldüm! Çünkü, bizim geçen sezon başlattığımız şöyle bir projemiz vardı. Mevcut oyuncu grubumuzu koruyup iskelet üzerine takviyeler yapmayı planlıyorduk."

"GERÇEK DEĞERİNİ BULURLARDI"

Bu genç oyuncuların gerçek değerini bulması için zaman lazımdı. Bu genç yetenekler, takımda kalsaydı, yakın gelecekte çok daha değerli olabilirlerdi. Biz, 17-20 yaşlarındaki bu genç oyunculara tecrübe kazandırıp bu ekiple Süper Lig'e çıkmayı planlıyorduk. Çünkü, bu kadro Süper Lig'de daha da fazla değer kazanabilirdi.

"BURSASPOR'UN GELECEĞİ KURTULURDU"

Bu şekilde, Süper Lig vitrinine çıkan Vakıfköy patentli oyunlarla Bursaspor'un geleceği kurtulabilirdi. Ama şu anda satıldılar."

"TAHA FORMA ŞANSI BULACAKTIR"

2003'lü stoper Taha'nın sadede 1 yolda önemli gelişim gösterdiğimi vurgulayan Er, şu değerlendirmeyi yaptı: "Taha, kariyerindeki ilk resmi profesyonel maçına geçen sene şubat ayında çıktı. Geçen bir yılda da kendisini çok iyi geliştirdi.

"ADAPTASYON SÜRECİ ÖNEMLİ"

Trabzonspor'da çok iyi bir teknik ekiple çalışacak. Tabii ki, şehre ve takıma adapte olabilmesi bir süreç gerektiriyor...Trabzonspor, 3 oyuncumuzu yatırım amacıyla almıştır. Abdullah Avcı gelişme dönemine bakacaktır. Eğer, Taha'nın hazır olduğunu hissettiği zaman kalan maçlarda forma verecektir."

Editör: Haber Merkezi