Bursa Gençlik Merkezi’nin Instagram hesabında gerçekleştirdiği canlı yayına konuk olan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden beri büyük zorluklarla mücadele ettiğini açıklayan Mestan, “ Başaramayacağımızı düşündüğümüz birçok şeyi başardık. Şehri kenetlemekte güçlük çektik. Hala bile bunun zorluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

NİSAN SONUNDA LİGLER NETLEŞİR

Liglerin geleceğine dair tablonun 23 Nisan’da UEFA’nın gerçekleştireceği toplantının ardından şekillenmeye başlayacağını kaydeden Bursaspor Başkanı, “ 18 Mart’tan beri takım olarak herkes evinde. Bu dünya salgını. UEFA, 55 ülke federasyonuyla 23 Nisan’da bir karar alacak. Muhtemelen nisan ayı sonunda da TFF buna paralel olarak yeni bir karar alacak. Oynanma kararı çıkarsa Özlüce’de en az 50 kişi olacak, sosyal mesafe nasıl oluşturulacak? Maçlar seyircisiz bile oynansa görevlilerle birlikte yine 400 kişi olacak. Alınacak her karar saygılıyız. Oyuncularımız 1 aydır evde antrenman programlarını uygulamaya çalışıyor, yerli veya yabancı hiçbir oyuncumuzda bir semptom yok. İdmanlar yeniden başlarsa hepsini testten geçireceğiz” diye konuştu.

STADIN ADI BURSASPOR’A YAKIŞMALI

Atatürk Stadyumu’nda tüm Bursasporluların iyi ve kötü anıları bulunduğunu hatırlatan Mestan, “ Yeni bir kıyafet alsanız bile alışmakta zorluk çeker, eskisini daha çok seversiniz. Eskiyi özlesek de orası artık millet bahçesi oldu. Orada da zor zamanlar geçirdik. Şampiyonlar Ligi’ni zor şartlar altında oynadık. Kadınlar için tuvalet problemi vardı. Otopark başlı başına bir sorundu. Herkesin gıpta ederek baktığı güzel ve yeni bir stadımız var. Ben de yöneticiliğe Vakıfköy’de başladım. İlk göz ağrımdır ve yeri hep başkadır. Özlüce Tesislerimiz Vakıfköy’e oranla daha gelişmiş ama oranın yeri başka. Bursaspor’un büyüklüğüne yakışır bir stadımız var, milli maçları da almak istiyoruz. Stadın adının da Bursaspor ismine yakışması lazım. Meslek kollarını küçük görmek istemem ama stadın içindeki dükkanları kiralamak isteyen firmaların da Bursaspor’a yakışması gerekiyor. Timsah’ın kafası için Büyükşehir Belediyesi ihale açtı, yaz aylarına kadar tüm eksikler biter” ifadelerini kullandı.

RAKİPLERİN TOPLAM BORCUNDAN FAZLA BORCUMUZ VAR

Bursaspor’un içinde bulunduğu ekonomik tablonun kötü yönetimler olduğuna vurgu yapan Başkan Mesut Mestan, “Başkanlara krizi yönetmek düşer. Bizler bu işe talip olduğumuzda zorluklara da talip olduk. Transfer tahtasıyla ilgili oldukça zorlandık. Bu kulüp şampiyon olduğumuz 2010’dan beri kötü yönetiliyor. Belki geçmiş yönetimler de böyle olsun istememiştir ama tablo ortada. 450 milyon lira borç var. TFF 1’nci Lig’de tüm kulüpleri toplasan bizim kadar borçları yok. Süper Lig’de de sadece şampiyonluk yaşamış olan kulüpler var. Geçmiş dönemde başkanlık yapan ismin Bursaspor’un arazilerini üzerine almasıyla ilgili süreç mahkemede. Coronavirüs sebebiyle davalar donduruldu. Süreç normalleşince yargının vereceği kararı bekleyeceğiz. Bursaspor şehrinden ekonomik destek alamıyor diyemeyiz. İşadamları yardım etse sadece büyüklüğüne göre rakam küçük kalıyor. Bu rakam sıradan bir Anadolu takımında yeterli görünüyor. Bizim gibi Süper Lig’e oynayan kulüplerin takım bütçesi 55-60 milyon lira, diğerleri 9-10 milyonda kalıyor” diye konuştu.

BATALLA’YI RİSK ALIP GETİRDİK

Bursaspor’un efsane isimleri arasına giren Pablo Martin Batalla ile sezon başında görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Mesut Mestan, “ TFF antrenörlük kursu açmayınca ülkesi Arjantin’de açılan kursa katıldı ve orada devam ediyor. Kendisini futbolculuk döneminde merhum başkan İbrahim Yazıcı ile 2009 yılında getirdiğimizde kulübüyle opsiyonlu sözleşmesi vardı, risk almıştık. Kimse de Batalla’yı tanımıyordu. İnşallah ilerleyen dönemde Bursaspor’un teknik direktörü olur ve kulübü iyi yerlere getirir” diye konuştu.

VAKIFKÖY PATENTİNİ DÜNYA DUYACAK

Bursaspor’un en büyük silahın Vakıfköy olduğunu aktaran Bursaspor Başkanı Mestan, “Altyapıdan çıkan oyuncuların A Takım’da en fazla oynadığı bir kadromuz var. Süper Lig’e çıkınca 4-5 tane daha yeni oyuncu gelecek ve bu sayı 10’u bulacak. Genç oyuncuları Süper Lig hazırlıyoruz aslında. Vakıfköy patentini dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu lig kolay görünüyor ama çok zor. Bursaspor’a gelen 1 hafta önce normal oynuyor, bize karşı üstün performans sergiliyor. Kimi zaman biz de bunun zorluğunu çekiyoruz.  İç sahada rakipler yüzümüze ‘Biz nereye geldik’ diyor ve de kendisini de göstermek istiyor” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi