Süper Lig'de düşme hattındaki puan sıkışıklığı, TFF 1. Lig'de üst sıralarda yaşanıyor. Herkes kendine yarayacak hesaplamalarla maç günlerini bekliyor.

Bursaspor da bu hafta Menemenspor'u ağırlayacak.

11 galibiyet sayısıyla ve 9 beraberlikle ligde 11.sırada bulunuyor Menemenspor. Bu 11 galibiyetin 6'sını ve 9 beraberliğin 4'ünü deplasmanda almışlar. Yani elde ettikleri 42 puanın 22"sini deplasmandan toplamışlar.

Ligde herhangi bir iddiası kalmayan Menemensporlu oyuncular, hayatlarında ilk defa Timsah Arena'ya çıkacaklar. Hem kendilerini göstermek isteyecekler hem de şampiyon olmuş Bursaspor ile oynadıkları için daha da hırslı olacaklar. Herkesin bildiği gibi Bursaspor'la kim oynuyorsa vitesi yükseltiyor zaten.

Öte yandan İrfan Buz Hoca ile çıkışa geçen Bursaspor'umuzun ligden çıkma hesapları halâ dimdik ayakta duruyor ve 3 puan dışında başka bir hedefimiz yok. Geleli kısa zaman olmasına rağmen,takım üzerinde pozitif bir hava yaratan İrfan Hoca, eminim ki rakibini iyi etüt etmiştir ve kadrosunu da ona göre kuracaktır. Eğer, forma verdiği oyuncular görevlerini yaparlarsa ve Bursaspor'un idealleri doğrultusunda oynarsa, 3 puanı rahatlıkla alacaklardır.

Zaten, yakın rakiplerimiz bize 3 puanı yazmıştır bu hafta.

Sürpriz olursa diye umutlanıyorlardır ister istemez ama Bursaspor'da son iki maçta sürprize yer yok artık.

Camia olarak tam bir kenetlenme yaşamasak da belediyelerin ve BTSO'nun prim açıklamaları ile caddelerde asılan bayraklar ile biraz hareketlilik oldu. Üstelik sosyal medyada bile moral bozucu yorumlara pek rastlanmıyor. Bu durum bile bize pozitif katkı sağlıyor.

Tayfur Bingöl'ün de cezası 1 maç olarak belirlenmiş, Hatayspor maçında hocası görev verirse forma giyebilecek.

Aynı saatte oynanacak olan maçların heyecanı hepimizi saracak. Bizim 2. olarak ligden çıkma şansımız, rakiplerin sonuçlarına göre şekillenecek. Yükselme Grupları'nda mücade etmek durumunda kalacaksak bile, Bursaspor'un şansını devam ettirmek için alması gereken 6 puanı almayı hedeflemesi daha öncelikli olmalı. Dikkatler kalan iki maçta olmalı. Aksi bir durumda sancımız büyük olur. Bunu ben biliyorsam, siz de biliyorsunuz, oyuncular da biliyor. Bilmeyen kalmadı artık, top oyuncularımızda.

Biz Bursaspor'uz...

Saygılarımla...