Zamanının çoğunu evinde ailesile birlikte geçiren Bursaspor'un Belçikalı oyuncusu Massimo Bruno "Bursa’yı iki kelime ile anlatmak zor, burada gerçekten evimde gibi hissediyorum ve çok büyük bir sevgi var. Bu yüzden ‘aile’ ve ‘havası güzel’ diyebilirim. Gol attığımda çok iyi hissediyorum, gol atmak daima çok özel bir his. Özellikle de maçı kazandığımız zaman. Bu yüzden Bursaspor için gol attığımda çok iyi hissediyorum. Kariyerim boyunca aslında böyle bir taraftar görmedim. Bursa’nın, Türkiye’deki özellikle de Bursa’daki taraftarları gerçekten çok özel. Çok güzel bir his. Ayrıca dolu bir stadyumda oynamadım o yüzden öyle bir ortamda oynamanın nasıl olacağını çok merak ediyorum. Harika olacaktır. Şu anda tamamen dolu olmasa da daima iyi bir atmosfer var. Gelecek haftalarda daha da artacağını ve gerçek taraftarı hissedeceğimizi düşünüyorum. Bunun dışında gerçekten çok ama çok özeller." dedi.

Maçı kazanabileceğimizi hissettik

Samsunspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bruno "Samsunspor maçında gol yediğimizde hiç kolay bir an değildi, ancak iyi reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Maça iyi başladık. Taraftar olumlu bir şekilde desteklediler. Golü yediğimizde bile içimizdeki iyi hissiyatı kaybetmedik. Maçı kazanabileceğimizi hissettik ve bunu başardık." dedi.

Tim en fazla golü kaydedecektir

Massimo Bruno "Bir sihirbaz olduğumu düşünmüyorum. Her maç en iyimi ortaya koymaya çalışıyorum. Takıma kazanabilmek için yardım edip kalitemi sahaya aktarmaya çalışıyorum. Normalde çok fazla skor kaydetmiyorum, ben forvet değilim. Normalde Tim en fazla golü kaydedecektir. Ancak gol atmak veya asist yapmak arasında önemli bir fark yok. En önemli şey kazanmak ve takıma ligde daha iyi bir kazandırıp üst lige çıkmak. Bu yüzden skor kaydetmek veya asist yapmak arasında benim için bir fark yok." dedi.

Çok çılgınca

2010 yılındaki şampiyonluk videolarını izleyen Bruno "Bursaspor’un şampiyon olduğu zamanki videoları izledim. Gerçekten çok çılgıncaydı. Stadyumda da taraftarların sahada olduğu büyük bir fotoğraf vardı, gerçekten bu çılgınca. Burada bulunduğum dönemde aynı anı yaşayıp hissetmek isterim." dedi.

Şöforler beni çok sinir etti

Bursa'da ki yemeklerden ve Bursa’da şöforlerin kendisini çok sinir ettiğini dile getiren Massimo Bruno "Trafik Avrupa’dan farklı ve sürerken hep odaklanmam lazım çünkü hiç kolay değil. Tek bir yemek söyleyemem ama Türk yemeklerini çok seviyorum. Tatlıları da çok seviyorum, çok güzel tatlılar var. Her şeyi denedim, denediğim her şey çok güzeldi." dedi.

Ülkemizdeki hakemler hakkında sorulan soruya Bruno "Hakemlerin kötü olduğunu düşünmüyorum ve onlarla ilgili olumsuz konuşmak istemem çünkü hiç kolay bir iş değil. Oyun ritmi ile ilgili biraz farklı olduğunu, daha çok atak-defans, defans-atak şeklinde ilerlediğini, önceki takımıma göre daha az taktiksel oyun olduğunu söyleyebilirim. Hakemler ile ilgili ise şimdilik olumsuz bir görüşüm yok."

Neden 70

Neden 70 numaralı formaayı seçtiğini belirten Massimo Bruno "Futbolu çocukluğumdan beridir seviyorum, 5 yaşındayken başladım ve hep futbol oynadım, hayalim futbolcu olmaktı. Kafamda çocukluğumdan beri sadece futbol vardı. 70 numaranın özel bir anlamı yok. Buraya geç geldim ve favori numaram 17’ydi. Bu numara da diğer birçok sevdiğim numara ile beraber alınmıştı, 7, 77, 10 gibi numaralar doluydu. Bu yüzden ben de 7 sayısını sevdiğim için 70’i seçtim." ifadelerini kullandı.

Bruno son olarak "Nereye geldiğimin farkındayım. Fakat sıralamada daha üst sıralarda olmak isterdik, çünkü buraya ligin en üstünü hedefleyerek geldik. Bu yüzden sadece bu konuda biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim ama tabii ki futbol kolay değil ve yeni oyuncular aldığınızda galibiyetler basit alınmıyor. Bu yüzden şaşkın değilim, bu çok normal. Umarım ki her hafta daha da iyi olacağız ve ligin üst sıralarına oynayacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi