Bursaspor Kulübü Resmi İnternet Sitesi üzerinden 05 Ağustos 2020 gecesi Kamuoyuna Duyuru başlığı altında Bursaspor Yönetim Kurulu imzalı bir bildiri yayımlandı.Sanırım okumayan kalmamıştır.

Tüzel bir açıklama olması gerekirken, özel bir açıklama şeklinde kaleme alınması bana kalırsa yakışık olmamış. Daha kurumsal bir dil kullanılması gerekirdi. Hatta kullanılan jargon asla resmi sitede kullanılmamalı.

Hadi jargonu bir kenara koyalım, ne anlatılmak istenmiş ona bakayım dedim...

Nasıl yorumlamak lazım?

Son paragrafa kadar anlatılanlar geçmişle ilgili sezlenişler ve durum tespitleri ile dolu. Yaptıkları ve başarılı oldukları fakat kıymeti bilinmediğini düşündükleri çalışmaları hatırlatmışlar; tahtanın açılması ve transferler gibi...

Yine isimsiz, sıfatlarla dolu,kimler olduğunu yine anlayamadığımız kişilere bazı olumsuz mesuliyetler yüklenmiş. Nasihat edenler, sahte gözyaşları dökenler,kıskananlar... Kim olduklarını yine öğrenemedik.

Son paragraftan önce kısa vadede ödenmesi gereken borçların ödenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, denmiş. İşimizin başındayız mesajı verilmiş ama yine ne gibi çalışmalar yapıldığından bahsedilmemiş.

Keşke, tüm camia olarak hem kendilerinin ne kadar katkı yaptığını hem de başkalarının katkılarını net öğrenebilsek de kocaman teşekkür etsek kulübümüze katkı sağlayanlara.

Aynı şekilde köstek olanları , destekten kaçanları da öğrensek de hesap sorsak neden böyle yaptınız diye...

Apaçık bir mali tablo ve harcamaları, katkı sağlayan sağlamayanları isimleriyle önümüze gelse...

Şeffaf olunmayı hak ediyor bu camia.

Neyse, sadede gelelim...

Son paragraf kongre kararı alınmasını isteyen taraftara yazılmışsa eğer, bunu nasıl yorumlamak gerekiyor?

Yok, başkanlık düşünen aday/adaylara yazılmışsa nasıl yorumlamak gerekiyor?

80 Milyon TL ve 6 Milyon Euro nakit ihtiyacı olduğu deklare edilerek, varsa gelecek olan hemen kongre yapalım denmiş. Bu asla kabul edilemez bir yaklaşım bence.

Peki, diyelim ki yok kimsede bu para. Devam etmekte olan sizde var mı Sayın Mestan?

Hani "Bizde var, var ki devam ediyoruz." diyorsanız ya da bulduysanız onu da açıklamanızda fayda var. Biriken borçlara ve yapılmayan ödemelere bakıldığında bunca zaman bulunamayan maddi gelir, bu süreçte nasıl elde edilecek tarafınızdan, açıklayın ki avcumuz acıyana kadar alkışlayalım.

Ayrıca, bir kurtuluş reçeteniz varsa onu da açıklayın, mantıklı olan her projeye herkes katkı sağlamak isteyecek, 10 ay daha olağan kongreye kadar sabredecektir.

Ama o kadar suskunsunuz ki ortada kalan boşlukta tüm camia endişeyle doluyor ve Süper Lig'e çıksak bile (24 takım kararı ile) tekrar geri düşmekten korkuyor herkes.

Sayın Başkan,

Elbette gayret ve çaba göstermişsinizdir.

Aldığınız karar ya da almadığınız kararlarla ; 

aldığınız hoca ya da almadığınız hocalarla; 

transfer ettiğiniz ya da etmediğiniz oyuncularla;

 aldığınız ya da alamadığınız desteklerle 

sezon sonuna geldik ve TFF 1.lig'den çıkamadık.

Çıkamadık, kaldık dünya kadar borcun altında. Bunun mesulü olarak sizlerin kongreye giderek, hesaba açık hale gelmeniz gerekliliktir.

Gerçekten mali bir kurtuluş reçeteniz varsa, buyrun açıklayın ki bilelim. Ben şahsen 10 ay daha kongreyi beklerim. Ama çıkış yolu yoksa siz yine kongre kararı alın. İşte o zaman aday çıkmazsa amenna , yapacak bir şey yok.

Elbette bizlerin bilmediği olumlu ve olumsuz görüşmeleriniz vardır. Kurumsal ve şahsi sırlar da vardır. Herşey açıklanamıyordur geçerli sebeplerden.

Ancak, ortada şöyle bir gerçek var ki bu bilinmezliklerin içinde ve gelinen nokta itibariyle camianın büyük bir çoğunluğu istifanızı beklerken, ilerleyen günlerde daha da desteksiz kalacağınıza hiç şüphe yok.

Bu da Bursaspor'a daha büyük sorunlar getirebilir. Maddi şartlı kongre yerine, hemen bir kongre kararı almanız, eteklerdeki tüm taşların dökülmesini de sağlar. Neyin ne olacağı, kimin kim olduğunu da ortaya çıkarır.

Dürüstçe ve efendice, yazı dilini ve uslubü doğru tutmaya çalışarak şahsi görüşlerimi dile getirmeye çalıştım. Umarım, aldığınız ve alacağınız kararların,Bursaspor camiasının geleceği adına ne denli kritik önem taşıdığının farkında olarak hareket ediyorsunuzdur.

Yok olmanın eşiğindeyken, gerek siz, gerekse gelmeyi düşünen başkan aday/adaylarının kişisel kararları, camianın sonunu getirmesin.

Bir kongre kararı şartlı olmamalı.

Siz de kulübün zor zamanında geldiniz,size şart koyan duymadım ben.

Liglerin başlama takvimini ve kongre yapılabilecek tarihi erkene çekebilmek adına, klasik, olağanüstü kongre ilan edin ve ne olacaksa olsun. Kimse aday olmazsa, bu borcun altına giren çıkmazsa, görev süreniz dolana kadar devam edersiniz, yapacak bir şey kalmaz zaten. Biz de camia olarak kimin ne olduğunu öğreniriz.

Saygılarımla.