Yeni başkan kim olur bilmem ama ilk önce yapması gereken içişlerine bakmak olacağını söyleyebilirim Gönlümden geçen bu yıl Bursaspor un cefasını çeken bütün gençlerimizin yuvada kalması ve gelecek sezon yapılacak kaliteli takviyelerle beraber süper lige çıkacak güçte bir takımın bir parçası olarak bunun sefasını da yaşamalarıdır.Bir empati yapacak olursanız anlamak daha kolay olacaktır.Görevinizi elinizden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorsunuz, ama aylarca emeğinizin karşılığı fütursuzca verilmiyor.Bundan da geçtim velinimetiniz olan taraftarın önüne atılıyorsunuz. Bu da yetmiyor elektriğiniz, doğal gazınız kesik. Jeneratörle aydınlatılıyor, klimalarla ısınıyorsunuz.Bunun yanı sıra hak edip alamadığınız üç kuruş maaşınız yerine çok daha fazla ücretler menajerler vasıtasıyla size iletiliyor.Bir an önce kendinizi ve ailenizi ekonomik rahata kavuşturmak istiyorsunuz.Tıpkı zamanında Ozan Tufan ın dediği gibi.Babam bu yaşta hala çalışıp evi geçindiriyor demişti.Benden bu kadar diyerek yuvadan uçmaları an meselesi.Ki sanıyorum Emirhan ile Trabzon,Kapacak ile Fenerbahçe, serbest Ataberk ile de başka bir kulüp ilgileniyor. Giderlerse yerleri dolabilir mi? Elbette dolar. Ama bu kulübün sorumlu bir başkanı önce kendi evlatlarına sahip çıkmalı ve onların bu yıl yaşadıkları kabus sezonunun sona erdiğini göstermeleri gerek.Kulüp ve oyuncunun menfaatleri doğrultusunda her futbolcu elbette satılabilir.Ama bu çocuklar YOK zamanda VAR oldular. Futbolculuklarının  bütün nimetlerini ve güzel anılarını bu kulüpte yaşamayı fazlasıyla hak ettiler.Kötü günleri,hataları veya yanlışlıkları olmadı mı ? Elbette oldu.Ama güzel ve temiz yanları çok daha ağır basıyor.

Uzunca bir süredir önemli bir medeni cesaret göstererek ben adayım diyebilen Sn. Emin Adanur u konuşuyor ve değerlendiriyordu bu camia. Kendisini hiçbir zaman yok reklam yapıyor yok Özlüce nin ekmeğini yiyecek yok bunca zamandır neredeymiş gibi lüzumsuz yorumlarla hiç eleştirmedim. Eleştirenlere de hiç kulak asmadım. Neden bu yolla reklamını yapsın ki adamın kendi reklam ajansıı var. Neden Özlüce ye çöksün ki kendi arazisi var yakınlarında. Adamın yaşı kaç ki bunca yıldır aklı neredeymiş olsun? Ben sadece ortaya koymayı deklare ettiği 4o milyon ile bu işlerin olmayacağını söyledim. Nitekim kendisi de daha fazla maddi taahhütte bulunan olursa ben çekilirim demişti. Şimdi ben çekiliyorum da dedi.Gayet de normal bir davranış. Çünkü BURSİAD 100 MİLYON gibi bir rakamla geleceğini ifade eden Sn. Mümin Cambaz ın yanında yer aldı. Sn.Emin Adanur bunu memnuniyetle karşılamakla kalmadı üstelik yeni seçilecek yönetime 2 milyon da katkı vereceğini ifade etti.Hatırlayın devre arasında yaşanan Burak Altıparmak krizi dolayısıyla koskoca BTSO ve BBB siniin toplam katkıları bile 2 milyonun yanına bilee yaklaşamaz,çok çok altında..Yani sadece Adanur beyin bu 2 milyonu bile BTSO ve BBB nin katkılarından fazla.Bu paraya dudak kıvıran olursa durumu iyi analiz etsin.Ayrıca da bu paranın çok daha fazlasını ulusal tv lerde reklama ve dizi sponsorluğuna rahatça ödeyebilen ve sorsanız Bursa firmasıyız diye geçinen şirketlere de “kapak” olsun..Bursaspor dan öcü gibi kaçmaya devam edin böyyük firmalar .Bundan da vazgeçtim 5063 kombine alacağım diyen ve tıpkı benim meşhur “moloz dökme alanları” için verlmiş söz gibi bunu da halen yerine getirmeyenler seçim zamanı gelince boynunuza takarsınız yine Bursaspor atkısını..1963 kombine de bizden diyerek bunun halen 300 tanesini almayan BTSO size de bir atkı yollayayım da takarsınız boynunuza.

Ben kongre gününe kadar daha başka adayların da çıkacağını tahmin ediyorum.Uzun yıllar sonra “seçimle” Bursaspor u emanet edeceğimiz grubu belirleyeceğiz.Mestan ve Kamat yönetimleri seçimle gelmedikleri için şahsen kongrelerine gidip oy kullanmış değilim.Seçimle gelmedikleri derken başka aday çıkmadığı için sönük kongrelerle geldiler.Kulübün geldiği nokta da ortada.Ben Sn.Adanur un da yeni yönetim listesinde yer almasını ve teccrübe kazanmasını da isterim.Olur mu bilmem.Ama madem niyetler Bursaspor u bu açmazdan kurtarmak o halde güç birliği yapılmalıdır.Böylece de bundan sonraki seçimde en güçlü aday olurdu.Artık küskünlük, camiadan uzak durmak, ego yarıştırmak filan zamanı geçmiştir.Tek,sıkı, ve güçlü bir yumruk olmak zorundayız.Bu kavrama medyayı da taraftarı da futbolcular ve teknik kadroyu da eski yönetimleri de kısaca camianın tüm bileşenlerini de katılmaya davet ediyorum.Aksi takdirde inanın tartışacak bir Bursaspor olmayacaktır.Bu borç yükü ve moral bozukluğu ancak bu şekilde sona erer.

SAYGI VE SEVGİLERİMLE

Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi