Sert yazı yazmak, kabadayılık yapmak,rajon dili kullanmak en kolayıdır.

Ama atasözümüz ne der : Erkekliğin onda dokuzu kavgadan kaçmaktır. Elbette buradaki "kaçmak" kavramı, korkup kaçmak değil, "kaçınmak,öfkeye hakim olmak" anlamındadır.

Bursasporlu olmanın bana göre tek kriteri vardır; menfaatsizce ve gönülden aşkla bağlı olmak.

Bu kriter dışında para ile elde edilen konularla ( loca,sponsor,kombine vs.)  Bursasporlu olunamaz.

Bursaspor'un son toplantısındaki dikkat çeken husus şudur: Genç yöneticiler heyecanla çıktıkları kürsüde dertlerini anlatmaya çakışırken, Bursaspor'a olan bağlılıkları, yaşadığımız tüm sıkıntıların gölgesinde kalmıştır.Kulübün temel meseleri dışında bırakılmış olmaları sebebiyle, kendi mecralarındaki durumları anlatmışlardır.Kulübün geleceği böylesi genç ve  eğitimli yöneticilerin elinde şekillenecektir. Tabi unutulmamalıdır ki bozuk giden düzen çarkında  önce sağlam dişliler kırılmaya çalışılır.

Olmuyor beyler...

Paranın sahibi olanlar, gücü tekelinde tutmak ister.Tüm dünya düzeni tarihte hep böyle olmuştur.Ezilen, haklarına uzak kalan ise hep maddi anlamda daha zayıf olan kitleler olmuştur. Parayla dünyayı yorumlayanlar, her şeyi parayla çözebileceğini sananlar zaman zaman kazansalar da uzun vadede hep kaybedenler olmuştur. Tarih çok parası olanları değil, çok sevilenleri not eder. Sevgiyi de maalesef parayla satın alıp da kendini tarihe yazdırabilen olmamıştır.

Bursaspor'u sevenler, iyiliğini isteyenler elbette kendi güçlerince loca alırlar,kombine alırlar,bilet alırlar,storeden forma, tişört alırlar; hiç bir sey alamasa bile televizyon karşısında, kahvede sevgilerini haykırır,mutluluğa da üzüntüye de ortak olurlar.

Kombinesi yok diye açıklamalar yapıp, Bursaspor'un menfaatlerini kendi mecraasında dile getiren insanların, Bursaspor sevgisini sorgulamaya açmak komik ve acizlik içeren, köşeye sıkışmışlığın aleni kanıtır.

Ben bahsi gecen kişilerle sanal alemde takip dışında tanışmam bile.Hatta Adnan Alp, bir yazımı üstüne alıp küsmüştür bana. Mesleğinin merceğini Bursaspor'un mali konularının üzerinde gezdiren diğer  ismi geçenlerin de cesaretini  hep takdir etmişimdir.Ve yaptıklarıya kombine sahibi olmasalar bile,bir çok Bursasporlunun kalbinde loca sahibidirler.

Ben mesela bir öğretmenim.

İlkokul ögretmeniyim. Allah'tan kombinem var ki Bursasporlu olduğumu kanıtlayabiliyorum; yoksa yıllardır yetiştirmeye çalıştığım yüzlerce Bursasporlu çocuk bile Bursasporluluğumun sorgulanmasının önüne  geçemeyecekmiş.

Kavga etmekten kaçınacak kadar erkek olduğum  için, hakaretsiz bir yazıyla benim gibi bu kombinesi yok açıklamasına kırılan ve kızanların sesi olmaya çalıştım. Hiç birinin de bu sese ihtiyacı yok; her biri kendince bu anlamsız yoruma zaten cevap verebilecek sahalara sahipler.Benim yazım, sesini duyurmakta imkan bulamayanlarındır.

Son olarak, yapılan tüm yanlışlara rağmen, ligden düşme riski taşıyan takımımız için evimizde kalan son maçlarda  canla başla destek verelim.

Kongre tarihi,süreci, olup olmayacağı, mevcut başkanın açıklamaları, edilen küfürler ve saldırılar yeteri kadar kınandı ama ben buradan bir kez daha 120 milyon değil 120 milyar verseniz de bize küfredemezsiniz, diyorum.

Saygılarımla.