Spor Toto Süper Lig’in 30’uncu haftasında Yeşil Beyazlılar belki de sezonun kader karşılaşmasında Akhisarspor’u ağırlayacak. Teknik Direktör Samet Aybaba döneminden beri gol sorununu aşamayan Timsah’ta koltuğun yeni sahibi Mesut Bakkal da bu soruna çözüm üretemedi.Trabzonspor karşısında Lima ile Sakho’nun yakaladığı pozisyonları gole çevirememesi, Kasımpaşa karşısında da gelen tek golün penaltıdan Aytaç Kara’nın ayağından olması taraftarı da derin bir endişeye sevk etti.

KUBİLAY KREDİYİ ERKEN BİTİRDİ

Sezona Stancu, Sakho ve Umut Nayir ile başlayan Bursaspor, Rumen golcünün alacaklarını tahsil edememesi yüzünden şehirden ayrılması ve eski kulübü Gençlerbirliği’ne dönmesinin ardından eski golcüsü Kubilay Kanatsızkuş’u kiralık gittiği MKE Ankaragücü’den geri almıştı. Genç santrafor geçtiğimiz yıllarda erken tükettiği kredisi yüzünden sahada olası bir gol kaçırması halinde çok daha farklı bir tepkiyle karşılaşacağı için tercih edilemiyor.

SAKHO SAÇ BAŞ YOLDURDU

Kiralık olarak geldiği Bursaspor’da sezona iyi başlayan, attığı birçok gol VAR’a takılmasına rağmen formda bir grafik çizen Diafra Sakho ise yaşadığı sakatlığın ardından derin bir sessizliğe gömüldü. Yeşil Beyazlı formayla 3 golü bulunan Senegalli oyuncu, son haftalarda kaçırdığı gollerle saç baş yoldururken, Kasımpaşa maçında mutlak golleri kaydedememesi büyük tepki çekti.

GOL ‘UMUT’U DEĞİL

Akhisarspor deplasmanında takımı ipten alan ve MKE Ankaragücü karşısında kaydettiği röveşata ile taraftarın sevgilisi olan Umut Nayir ise saman alevi gibi parlayıp söndü. Sezon başında Beşiktaş’tan kiralanan Umut da tıpkı Sakho gibi rakip fileleri 3 kez havalandırmasına rağmen istikrarını koruyamadı ve gol ‘Umut’u olamadı.

EN BÜYÜK KOZ AYTAÇ

Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın gol yollarında en büyük kozu ise Aytaç Kara oldu. Olası bir duran topta veya penaltıda meşin yuvarlağı eline ilk olarak genç orta saha oyuncusu alacak. Allano Lima da girdiği birçok pozisyonu değerlendiremeyerek tribünlerin tepkisini çekti. Brezilyanın bitirici özelliğinin olmaması ise en büyük handikapların başında geliyor. Yusuf Erdoğan da bu alanda takıma katkı sağlayamadı. Mücadele yönünden büyük alkış alan genç oyuncu da fileleri hiç sarsamadı.

Haber: Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi