Balıkesir takımı olan Teksüt Bandırma, evinde ağırladığı Frutti Extra Bursaspor’u Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi maçında mağlup etti. Bir gün sonra da, TFF 1.Lig futbol müsabakasında deplasman takımı Balıkesirspor Bursaspor’dan Bursa’da puan kopardı.

Sahasında ilk kez puan kaybetti Bursaspor. Ve bu puan kaybı, Bursaspor’un deplasmanlarda mağlubiyet ile kaybettiği puanlardan çok daha vahim bir kayıp Süper Lige çıkma yolunda. Amacın lider olarak çıkmak ise evinde 1 puan bile kaybetme lüksün yok! Gerçi öyle bir şey de yok. Beraberlik ile ayrılırsan ya 1 puan kazanırsın, ya 2 puan kaybedersin. Evinde oynuyor olmanın avantajına rağmen beraberlik ile bitirirsen 2 puan kaybedersin, net! Bu maça asla 1 puan kazandık gözüyle bakılmamalı.

Başında “Kavak Yelleri” esen Bursaspor futbol takımı bu maçta şampiyonluk yolunda 2 puan kaybetti. Ayağımıza kadar gelen fırsatları elimizin tersiyle itme ısrarımızı da sürdürüyoruz çok şükür. Şu maçı kazansak 3 puanımızın silinmesine rağmen 18 puanla 2.sıraya oturacağız, ama oturamıyoruz işte!

Son 2 haftada kazanılan maçların futbol şansıyla alındığını söylemiştik. Hatta o şans için “umarız sezon boyu yanımızda olur” dileklerinde bulunmuştuk. Çünkü Bursaspor’un son haftalarda oynadığı oyun gereği, yanında o şansın tüm gücüyle var olması gerekiyordu. Balıkesirspor maçında o şansta yanımızda yer almayınca muhtemel sonuç ortaya çıktı.

Başta Emirhan olmak üzere futbolcuların üzerinde ki bu performans düşüklüğü teknik ve idari yöneticiler tarafından hiç vakit kaybedilmeden iyi analiz edilmeli ve bir sonuca ulaştırılmalı. Biz haftalar geçtikçe takımın oturacağını, daha iyi olacağını düşünüp yazarken, haftalar geçtikçe tam tersi bir durum ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Bu arada bu düşüş umarız ki sadece gerçekten performans ile ilgilidir. Bu düşüşün başka sebepleri varsa, ki inşallah öyle durumlar yoktur, çok daha sıkıntılı sonuçlar çıkabilir ortaya.

Bizim jenerasyonumuzun önemli ses sanatçılarından Nilüfer’in bir şarkısına ve bu köşe yazımıza da adını veren “Kavak Yelleri”nin de ne anlama geldiğini bu vesile ile yazalım buradan, bilmeyenler olabilir.

“Sorumluluk duygusundan uzak, zevk, eğlence ve olmayacak düşünceler peşinde koşmak. Hayallere dalarak vakit geçirmek.”

Editör: Haber Merkezi