Bursaspor ile oynadıkları ve kazandıkları bir maçın ardından, galibiyeti terör örgütüne hediye ettiklerini yayımlayan bir takıma karşı deplasmana giden takımımız, taraftarsız bırakılmasının ardından, orada olan biteni izleme şansını da TRT sebebiyle kaybetti.

Her maçı TRT'nin bir kanalından yayınlanan Diyarbakır temsilcisinin, sıra Bursaspor ile oynanacak maça gelince, yayınlanmamasını istemesinin altında iyi niyet aramak mümkün değildir.

Sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya uğraşan Bursaspor taraftarları ise şehrin siyasi erkleri tarafından da şu ana kadar destek göremiyor.

Dönüş uçağı bile bulamayan Bursaspor, bir gece daha kaldıktan sonra dönebilecek ancak Bursa'ya.

Yayınlanmayacak maça Bursa basınının gitmesini bile sağlayamayan yönetim de inşallah en kısa zamanda olanakları sağlar, sağlamak zorundadır.

En azından kendi kameralarımız, yaşanmasından endişe ettiğimiz görüntüleri kaydedebilir.

Hem TRT'ye, hem isyan eden taraftarımızı yanlız bırakan erk sahibi herkese teessüf ediyorum bu satırlardan, kınıyor ve hafızama kazıyorum. İnşallah, yarına güzel haberler duyarız da hafızamızdan bu gücendirici tavırları silinir.

Bu ilk maç Bursa'da olsaydı ve bizler yayın yasağı koysaydık, TRT'nin telefonları binlerce kez çalar, en üst düzeyde baskı yerdik. Biz şehrimizde, her türlü endişemizle ilgilenmesini beklediğimiz büyüklerimizden de aynı şeyi talep ediyoruz.

Eğer ki orada, gençlerimizin bedenen ve ruhen zarar görmesinin önüne geçilemeyecekse, olaylar kayıt altına alınmasın diye art niyetli bir planlama varsa, bu er geç ortaya çıkacaktır ve asla Bursasporlular bunu unutmayacaktır.

Unutulmamalıdır ki Bursasporluların Diyarbakırlılarla ya da temsilcisi takımlarla bir derdi yoktur; derdimiz terör örgütü sempatizanları ve yalakalarıyladır.

Sporun, futbolun kılıfına bürünüp de terör örgütünün saçmalıklarını ve sözde hayallerini gündeme taşımaya çalışanlarladır derdimiz.

TRT'nin yetkililerinin "gerekçesiz" sebeplerle yayınlama kararından vazgeçmesi akıl tutulmasıdır.

Bir an önce bu karardan dönmeleri skorlardan öte, reytinglerden öte bir can güvenliği meselesidir.

Saygılarımla.

Editör: Haber Merkezi