Her takım bu pandemi döneminde kendi evinde oynadığı maçlarda taraftar avantajını kaybetmişti, fakat Keçirören suni çim zeminli sahası sayesinde evinde oynadığı maçlardaki avantajını kaybetmemiş durumda. Bu onlar için gerçekten büyük bir avantaj.

Keyifsiz bir futbol seyrettik bu doğru. Ama deplasmandan 3 puan ile dönmek çok önemli. Şu maç için eleştirilecek çok şey yazılabilir ama bu en kolayı. Artık eleştiri ve negatif düşünceler bu yolda camiaya en ufak bir katkı sağlamaz.

Bence olumlu yönleriyle değerlendirelim.

Mesela kendi evinde en az gol yiyen takımı adına yakışır bir skor sayısıyla yendik.

4 maç sonra kalemizi gole kapattık. Gol yemeden tamamladığımız 3. maçımız oldu.

Deplasmandan 3 puan ile döndük.

2020’yi galibiyet ile kapattık, 2021’e de galibiyet ile girdik.

6 maçlık bir yenilmezlik serisi yakaladık.

Maç fazlasıyla da olsa ilk iki sıra ile olan farkını 5’e indirdik. Sezon başında “kümede kalır mıyız” hesapları yapan bizler, bugün bunun ne anlam ifade ettiğini sanırım biliyoruzdur.

Antalyaspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası müsabakasına kadar 9 günlük bir süre var önümüzde. Çok iyi değerlendirmek gerekiyor bu arayı. Çünkü yine Antalyaspor maçı ile başlayacak olan müthiş zorlu bir seriye giriyoruz. Gerçekten çok zorlu ve yorucu bir dönem olacak.

Kupada evimizde Antalya ile başlayıp sırasıyla, Adana Demirspor, Altınordu, Giresun ve Tuzlaspor ile oynayacağız. Bu takımlar Bursaspor’un direkt olarak rakibi. Özellikle ligde bu 4 maçlık çok önemli ve kritik. Ligde ki durumumuza direkt olarak etki edecek nitelikte. 4 maçtan puan çıkarabilirsek Play-Off hedefinden bir tık öteye gidip ilk iki şansımızı deneyebiliriz. Tersi bu durumda farklı hesaplar içine girebiliriz.

Ancak gerçek şu ki, Bursaspor’u bugünlere kadar taşıyan bu çocuklara, teknik ekibe, yönetime inancım ve güvenim var. Onlar üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getireceklerdir.

Herkesin yeni yılını kutlarım. Tereddütler, kaygılar, mutsuzluklar, huzursuzluklar, başarısızlıklar, kötü olan her ne varsa kalsın geride. Yeni yıl tüm sevdikleriniz ve sevenleriniz ile birlikte sağlık, varlık, huzur, ve mutluluk getirsin hepimize, yeşiller ve beyazlar içinde...

Mutlu Yıllar!

Editör: Haber Merkezi