UEFA Avrupa Ligi grup mücadelesinde Beşiktaş, Wolverhampton ile karşılaşacak. Bu maç ise 78’nci defa Türk ve İngiliz takımlarını karşı karşıya getirecek. Bugüne kadar oynanan 77 maçın 20’sini temsilcilerimiz kazanırken, 38 defa sahadan yüzü gülerek ayrılan İngiliz ekipleri oldu. 19 maçta ise taraflar yetişemedi.

9 TAKIMIMIZ KARŞILAŞTI

Avrupa kupalarında Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, Samsunspor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir, farklı İngiliz ekipleriyle mücadele etti.

ERCÜ ŞOVUNU YAPTI

Temsilcilerimiz arasında en farklı galibiyet ise Bursaspor’a ait. UEFA tarafından ilk kez uygulanan Intertoto Kupası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Yeşil Beyazlılar, 24 Haziran 1995’te Ercüment(2), Ömer ve Mesut’un golleriyle Wimbledon’u deplasmanda 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Henüz İngiliz ekiplerine karşı gol yemeden bu kadar farklı galibiyet elde eden bir Türk takımı olmadı.

ŞEYTANLARA DİŞ GEÇİREMEDİK

Bursaspor ayrıca 2010 yılında Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda Manchester United ile eşleşti. Kırmızı Şeytanlar Old Trafford’da 1-0, Bursa Atatürk Stadyumu’nda 3-0’lık galibiyetlere ulaştı.

Editör: Haber Merkezi