Süper Lig’e dönme mücadelesi veren Bursaspor, ikinci devre hazırlıklarını Antalya’nın Side ilçesinde Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde sürdürüyor.

KARAKTERİMİ TANIYORLAR

Kulübün Youtube kanalına açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kamptan çok memnun olduğunu söylerken,  "İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Oyuncularımı tanıma adına, onların da benim karakterimi tanıması adına önemli bir fırsat oldu. Genç kardeşlerimizle tecrübeli oyuncular kaynaştılar" dedi.

BERABER HAREKET ETMELİYİZ

Trabzonspor karşılaşmasını değerlendiren Üzülmez, "Taktiksel ve fiziksel anlamda oyuncularımıza yüklenmeye çalışıyoruz. Benim açımdan skorlar çok da önemli değil. Oyun olarak baktığınızda oyuncuların disiplinli ve coşkulu oynamaları, birbirleriyle yardımlaşarak oynamaları beni memnun etti. Bursaspor olarak ikinci yarı yapmamız gereken beraber hareket edebilmek. Taraftarın da dediği gibi kaybederken bile herkesin alkışlayabileceği bir takım ortaya çıkarabilmek. Trabzonspor maçındaki oyundan memnunum ancak bunlar ölçü değildir" dedi.

BAĞLILIKTA MANEVİYAT DA OLUR

Kaybetmeyi sevmeyen bir yapısı olduğu vurgulanan deneyimli teknik adam, “Kaybetmeyi hiç kimse istemez. Kulübe bağlılık sadece maddiyatla ölçülmez, maneviyat da çok önemli.  Kulüple zaman zaman sıkıntılar yaşıyor. Bizim onlara verebileceğimiz şeyler var. Bu kontratları bize Bursaspor’u hak ettiği yere çıkaralım diye yapıyorlar. Kontratları amatör ruhla yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

TARAFTAR MESAJ GÖNDERDİ

Taraftarlardan kendisine mesajlar geldiğini aktaran İbrahim Üzülmez, “ ‘Hocam ısıran bir takım.’ ‘Hocam agresif bir takım’, ‘hocam biz sonuna kadar mücadele eden bir takım görmek istiyoruz’ diye taraftarlardan mesaj aldım. Bunu da oyunculardan beklemesi doğaldır. Biz de oyuncularımıza anlatıyoruz. Çok konuşmayı, basın önüne çıkmayı sevmiyorum. İşimle ön plana çıkmaya çalışıyorum. Taraftarın bize verdiği desteği aynı güzellikte onlara vermemiz için mücadele eden oyuncu grubuna ihtiyacımız var. O da antrenmandan geçer. Taraftarın ilk yarıdaki maçlarda takıma çok destek verdiğini gördüm, ikinci yarıda da onların desteğine ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

ÜÇÜNCÜ BÖLGE BECERİDİR

Kendi oyun anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üzülmez, “Üçüncü bölgede top tutmak kalite isteyen bir beceridir. Türkiye’de böyle oynayabilen takım bir elin parmaklarını geçmez. Hücum oynarken, defansif güvenliğinizi elinizden bırakmamanız gerekiyor. Futbol üçüncü bölgede değil, birinci bölgede de bitebilir. Hem birinci, hem ikinci hem de üçüncü bölgede iyi oynayabilen bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

TRANSFER ÇETİN GEÇİYOR

Transfer çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren İbrahim Üzülmez, “Transfer biraz çetin geçiyor. Çok kolay işler değildir. Oyuncuyla görüşüyorsunuz, başka takımlar devreye giriyor ve oyuncunun kafası karışıyor. Başkanımız da bizim yanımızda, mücadele ediyor. En azından 3 tane oyuncuyu bu takımın içerisine sokmak istiyoruz. Bir aksilik olmazsa, bir oyuncudan gece yarısına kadar haber bekliyorum. 2-3 gündür kendisiyle görüşüyoruz. Bursaspor taraftarını coşturabilecek bir oyuncu grubu transfer etmek istiyoruz. Kafamda belirlediğim birkaç isim var. Üçüncü bölgede oynayabilecek bir isim var” dedi.

Editör: Haber Merkezi