Bursaspor’un gücü ve kadrosu sınırlı. O yüzden alınan hiçbir galibiyet sonrası şımarmadan ve hedef yükseltmeden yola devam etmek gerekiyor. Ancak maalesef Sivas maçından sonra yine teknik heyetin ve yönetimin ağzından “Play-off” kelimesi düşmeyince, Bursaspor’da yine haddiden fazla beklenti çabuk hayal kırıklığına dönüştü.

TAHSİN TAM KONSANTRE DEĞİL

Evet kadro dar, evet oyuncular sınırlı evet taraftar sabırsız ancak minumum şartlardan maksimum sonuçlar yaratmak teknik heyetin işi. Bursaspor her maçta mağlup olabilir her maçta 3 gol yiyebilir ama bu şekilde özellikle iç sahada böyle oyun planından uzak ve disiplinsiz oynayamaz. Esenler ekibinin kadrosu Bursaspor’dan iyi tamam. Ama rakibe hiç önlem almaz, önce savunup sonrasını planlamaz ve şuursuz bir şekilde uzun topa dönerseniz, böyle ağır bir mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Tahsin Tam’ı sezon başındaki odaklanmış halinden çok uzakta görüyorum.

“SÖZDE” TECRÜBELİ OYUNCULAR

Sezon başından beri aynı yerdeyim. Bursaspor’un tecrübeli denen, ancak tecrübelerinden daha fazla bu lig standartların üzerinde aldıkları maaşlarla öne çıkan 3 oyuncusunun güvenilirlik ortalaması çok düşük. Bunu kötü giden ilk maçta gördük. Kimse Enver ve Kubilay’ın devre arasında oyundan çıkmasını masum sebepler ile açıklayamaz. Dün de görük ki gemi biraz su almaya başladığı zaman “sözde” tecrübeliler, güverteyi ilk terkedenler olacak.

O yüzden gol attığında Bursaspor resmi hesapları tarafından aynı daha önce Özer Hurmacı’da olduğu gibi nedeni bilinmez bir şekilde anlamsız yere övülüp göklere çıkarılan “Büyük Kaptanlara” siz yine de pek güvenmeyin derim.

ASIL ÜZÜNTÜ MAĞLUBİYET DEĞİL

İnanın Bursaspor camiasını canını asıl sıkan nokta bu sezon 6 maçta 4 mağlubiyet alınmış olması değil. Bursaspor 6’da 6 bile yapsa hala karanlık bir yolda. Geleceğe dair atılmış ve atılması muhtemel adım, kalıcı gelir projeleri, stadyumu dönüştürmek, Özlüce ile ilgili girişimde bulunmak.. Bunların hiçbiri maalesef yok. Birkaç hafta önce “Çok güzel şeyler açıklayacağız ama sonra söyleriz” tarzı profesyonellikten uzak açıkmalar yapıp, camiada ilgiyi başka yere çekmeye çalışan yöneticiler, bir an önce bu projeleri açıklamazsa, belki de birkaç ay sonra proje açıklayacakları bir koltukları kalmayacak.

GERGİNLİK RAKİBİN İŞİNE YARIYOR

Bursaspor taraftarı haklı olarak son yıllarda yaşadıklarından sonra sinirli, sabırsız ve en ufak şeyde patlayacak kadar hassas. Evet bunu herkes gibi anlıyorum. Ancak biraz daha sakin olunması gerek. Her faulden sonra, her hakem kararında sonra sahaya devamlı su şişesi atarak rakibin değil sahadaki gençlerin stres seviyesi artıyor farkında değiliz. Bu gençlerin en uzak durması gereken şey gerginlik.

Tüm bu kaos ortamında gerçekten Bursaspor’un adını birçok taraftarın doğru söyleyemediği Esenler Erokspor’a bile mağlup olmasına gerçekten şaşıran var mı?

Arkadaşlar bu takımın 10 aydır başkanı yok farkında mıyız?  

Bence değiliz.

Veya camia öğrenilmiş bir çaresizliği yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi