Maçı kaybetmekten çok Taha Altıkardeş ve İsmail Çokçalış ın sakatlıkları içimizi burktu.Taha nın görüntüsü beni bir hekim olarak da endişelendirdi. Umarım her 2 genç futbolcumuzda da çok önemli bir sıkıntı olmaz. Çünkü ikisi de bizim için çok değerliler..

Sorgulanması gereken biz bu durumlara nasıl geldik olmalıdır.Klasik olarak Yazıcı dan sonraki yönetimlerden bahsetmeyeceğim hepiniz ezbere biliyorsunuz olanları.Hele son 2 yönetim esnasında yaşadıklarımız için ne söylenebilir ki..Hasta bitkisel hayata girmişti zaten ve fişi çekmek de Kamat yönetimine düştü. Her ne kadar oluşan borçta öncekilerin sorumlulukları varsa da elektrik skandalı gibi konulardan dolayı bu yönetime fazlasıyla kırgınım..Sportif başarısızlığa bir şey denemez belki ama yönetimin camiayı utanca boğan başarısızllıkları için söylenecek söz çok.

Bu yoldan nasıl çıkarızı anlatmaya çalıştım, şirketleşelim dedim ama hiçbir mal varlığı dahi olmadan 700 milyon borçla şirketleşmek dahi neredeyse imkansız. Başkanlığa adaylığını saygıyla karşılasam bile Sn.Emin Adanur ve temin edebileceğini söylediği 40 milyon dahi devede kulak kalıyor. Hemen koltuğa oturur oturmaz gereken para 130 milyon.Lige çıkacağım diyorsan da bunun iki katı…O da en az.Bazılarına göreyse 300 milyar.

Bilinmesi gereken önemli bir konuda hemen hemen takımdaki her futbolcu canı isterse bugün bile serbest kalabilir..Bunu yapmadıkları için dahi her türlü övgüye layıklar.Ve sezon sonunda bir çoğu da bu takımdan uçacaktır. Hiçbirimizin de kızmaya pek hakkımız yok.Tabi güçlü bir yönetim gelir hem alacaklarını öder hem sözleşmelerini iyileştirirse o başka.Ancak bilirsiniz ki güven ayna gibidir.Bir kez kırıldı mı asla net görüntü vermez.Futbolcuların da bu yönetime güvenleri paramparça olmuştur. Ancak bu işi kotarabilecek bir ekiple ikna olabilirler.Onun için kimsenin Bursaspor sahipsiz kalmasın diye geldim demeye hakkı yoktur..Zaten Sn Adanur un da çıtayı 40 milyona koyduğu düşünülürse gelecek ekibin bundan çok daha yüksek bir meblağ ile gelmesi ve camiayı da evet bunlar bu işi  yapabilirler diye ikna etmesi gerekir.Hiç kimse lütfen “başkancılık” oynamaya gelmesin.Konu kulüp sevgisi ise bu camiada yüzbinlerce başkan adayı çıkar.Bu da tek bir başkan ile olmaz..Şehirde gerçekten bu yükü taşıyabilecek kişiler bir araya toplanarak ve ne siyasi ne ticari ne de başkanlık çekişmesine girmeden takımı uçurumdan çekip çıkaracaktır.

Sonuç olarak zaten pamuk ipliğine bağlı olan play of şansını da yitirdik.Kayıp bir yıl daha yaşadık göz göre göre.Seneye küme düşecek 4 s.lig takımı ve bu yıl play of tan çıkamayacak 3 takım çok ciddi rakibimiz olacaktır.Takımda kalmak isteyen futbolculara çok kaliteli en az 3 takviye yapmamız gerekecek.Bunlar banko oyuncular olmak zorunda.Toplamda da hiç giden olmasa bile 5-6 takviye gerekecek ve onlar da bir kalitenin üstünde olmalı.Yoksa artık TFF 1 .ligin gediklisi olur çok kısa sürede de bu ligde dahi tutunamayız..Söylediklerim belki hoşunuza gitmiyor ama benimkisi bir durum tespiti. Halimiz budur ve fazlası var eksiği yoktur.

SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi