Yazının başında net belirteyim, bu yazı, Mesut Mestan başkanlığındaki yönetime MANEVİ DESTEK amacıyla yazılmaya çalışılmıştır.

Son Divan Kurulu, hararetli geçti.

Divan Başkanı İdris Sevinç, Bursaspor'un onca sorunu varken, söz hakkının çoğunu, son Genel Kurul'da kendisi hakkında (herkesin önünde ve yüzüne) konuşan eski yönetici Hakan Dinçtürk'e cevap vermeye harcadı. Kişisel meselesi için Divan'ı oyalamış oldu. Çoğunluk gibi ben de Ali Ay yönetimdeyken pasif kalması ve gerekenleri yapmamasından dolayı, emekli olmasından yanayım.

Selim Kurtulan, her zaman olduğu gibi mertçe, kendisine verilen sözleri hatırlatıp, tutulmadığı takdirde (geç kalındığını da vurgulayarak) istifa edilmesi gerektiğini deklare etti.

Sayın Recep Günay ise Ali Ay ile ilgili açacağı dava hakkında hem bilgi verdi hem de belgeleri tekrar herkesin huzurunda istedi.

Divan'ı böylece özetlemiş olalım ve Konuralp Bey'e gelelim.

Özetiyle şunu dedi:

Biz canla başla çalışıyoruz. 2 ayda Ali Ay'ın almadığı tepkileri alıyoruz...

BU TEPKİLER BİZİ SIKIŞTIRIYOR VE SIKIŞTIĞIMIZI GÖREN MUHATAPLARIMIZ BU DURUMU KENDİ LEYHLERİNE KULLANIYOR. SİZ BÖYLE YAPTIKÇA ASLINDA ONLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYORSUNUZ.

Son Divan Kurulu'nda konuşan Bursaspor 2.Başkanı Konuralp Yeşil'i, canlı yayında dinledikten sonra, ilerleyen saatlerde banttan tekrar dinledim.

Özellikle büyük harflerle yazdığım bölüm beni etkiledi.

Pazarlıkta olduğumuz insanların, yönetimin baskı altında olmalarını fırsat bilerek, bunu pazarlıkta koz olarak kullanmaları, çok adice.

"Maddi olarak destek alamıyoruz, hadi orayı geçtik, manevi destek verin bari." yakarışı ise maalesef içlerinde oldukları durumu açıkça ortaya koydu.

Ben de manevi destek vermek için karar verdim.

Maşallah 40'tan fazla futbolcuyla anlaşmışlar, menajerle ve avukatlarla olan işleri de halletmişler. Göreve yeni başlayan, acemi ve PARASIZ bir yönetim olarak aslında hiç fena değil.

(Başkan çok babayiğit sözler vermiş Selim Kurtulan'a ama neyse)

Peşin alımlı satışlar da yaptılar.

Pazarlıklarla, bir çok oyuncunun maaş yükünden de kurtuldular.

Başkaaa... Başkaaaa... Aklıma gelenler var ama yazmaya değmez, neyse yeter zaten bu kadarı...

Konuralp Bey yaşadıkları sıkıntıları anlatmamak için zor tuttu kendini;Eylül ayında her şeyi anlatacağız, dedi. (Ya sabır diyelim.)

Son durum olarak, ilk Divan Toplantısı'na katılmayan Mesut Mestan' ın, geriye kalan vergi ve SGK borçları meselesi için Ankara'da olduğunu öğrendik.

Aslında, tüm vergi borçlarını tek kalem etrafında toplayıp, yeniden yapılandırılabiliyorsun. Birçok firma bunu yapıyor, hatta bir günlük iş.

Peki ne lazım?

Cevap, TEMİNAT.

Peki, hemen teminat göstersinler o zaman, değil mi?

Maalesef;

KOSKOCA BURSASPOR'UN TEMİNAT OLARAK GÖSTEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY KALMAMIŞ ELİNDE.!

Ali Ay, hepsine temlik koydurduğu için, işlem yapılamıyor.

Bu konu hakkında tweet attığımda, "Genel Kurul kararıyla bu temlik işi hallolmamış mıydı?" diyenler oldu haklı olarak, hepimiz öyle anlamışız ama o karar ile temlikler kalkmamış anlaşılan, mahkeme kararı ile işleme koyması engellenmiş sadece. (Bu sorup sorup, bulabildiğim cevaplardan çıkardığım bir yorum) Gerçeği bilen yoruma yazsın lütfen.

Teminat bulmak için, zamanında "Gerekirse evimi satarım." diyen başkanımızı ve yönetimimizi, evlerini satmaya mı davet edelim şimdi gerekeni bulamaları için?

Olmaz, moral bozucu olur bu yaklaşım.

Gelinen noktada, yeni yönetim sportif anlamda tüm engelleri geç de olsa aşmış ve vergi duvarına çarpmış.

Geçmiş dönemde hiçbir şeyi ödemediği anlaşılan Ali Ay vergileri de ödememiş ve koydurduğu temlikler de teminata engel durumda şu an. (Ödedikleri varsa da Allah razı olsun)

Yeni yönetimin ortaya çıkan iki eksiği var.

İlki, maddi arak çok güçsüz olmaları. Kendileri bağış yapmadan, zaten gönüllü olmayan iş dünyasından bağış beklemeleri ve hepsini de ayaklarına beklemeleri.

Bağış demişken, BAĞIŞ YAZ 1963'E GÖNDER!

Mesela Gemlik'te serbest bölgede bir sürü büyük firma varmış, hiç gelmediniz diyen Mustafa Turhan'a çok hak verdim. (Kendisi öğrencilerimin hepsine forma hediye eden bir iş adamı) Benzer düşüncede olan da çok.

Dinamik tayfa güven problemi sebebiyle maddi yardım yapmıyormuş, paraların da nereye gidecek belli değilmiş. Alın işte, gelinen noktada paralar VERGİ DAİRESİ'NE VE SGK' YA GİDECEK. Eee, hadi o zaman, pamuk eller cebe, mazeretiniz kalktı işte ortadan. Tabiiiiii... Neyse(!)

İkincisi, istihbarat kanallarını kapatmak adına tüm iletişimi kesip, habersiz yaşayan taraftarı iyice meraklandırması ve dedikoduların önünü açmaları.

Velasıl kelam, bu haftaya da yeni transferler olmadan, gençlerle çıkacağız.

Salı ya da Çarşamba'ya vergi meselesini halledebilseler, Cuma'ya kadar da yeni transferlere imzalatsalar ancak azalan kredilerini korurlar. Aksi halde, dertlerini anlatacak ne ortam ne de insan bulurlar. Bir avuç destekçilerini de kaybederler ve derhal istifa etmek zorunda kalırlar.

Etmeliler de!

Manevi destek vermek için zorladım elimden geldiği kadar. Bunu da yaptım. Daha da benden ne 1 sms ne 1 forma ne tatlı bir söz; buraya kadar.

Harekat kabiliyetinizi eleştiriyor olsam da iyi niyetinize kanaat notu olarak pozitif not veriyorum , öğretmen latifesince ama siz de bilirsiniz ki iyi niyetle huzurevi bile yönetilemez; icraat aslolandır.

Saygılarımla.