ING Basketbol Süper Lig'i 13. Hafta karşılaşmasında Frutti Extra Bursaspor evinde Anadolu Efes'i konuk etti. Ev sahibi takım mücadeleye Allerik Freeman, Egemen Güven, Derek Needham, Onuralp Bitim ve Dave Dudzinski ilk beşiyle başladı.

Derek Needham'dan gelen iki üç sayılık basketle maça hızlı başlayan Potanın Timsahları, Buğrahan Tuncer ve Elijah Bryant'ın hızlı hücümlarının önüne geçemedi ve ilk çeyreği 21-25 geride kapattı.

İkinci çeyreğe de dış atışlarla hızlı başlayan taraf ev sahibi takım oldu.  Kevarrius Hayes ile Anadolu Efes'e pota altında sayı şansı tanımayan yeşil beyazlı ekip yayın gerisini de Andrew-Needham ikilisiyle iyi kullandı.

Allerik Freeman'ın serbest satışlardan elde ettiği sayılarla ilk yarı 41-41 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı karşılıklı faullerle başladı. Elijah Bryant'ın teknik faulüne itiraz eden Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman hakemlerle girdiği tartışma sonucu teknik faul alarak soyunma odasına gönderildi.

Freeman- Needham ikilisiyle dış atışlarda başarı gösteren Frutti Extra Bursaspor, Egemen- hHayes ikilisiyle de pota altında iyi iş çıkardı. 

Takım olarak faul problemine erken giren Bursa ekibinin bu dezavantajını Vasilije Micic avantaja geçirdi ve 3 kez geldiği serbest atış çizgisinde hata yapmadı. (57-65)

Pota altında Petrusev ve Micic'i durduramayan Yeşil Beyazlılar 3. Periyodu 60-65 geride kapattı.

Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin kader periyoduna ev sahibi takım 10 sayılık seriyle hızlı başladı. (67-68)

Andrews'ün serbest atış çizgisinden elde ettiği sayılarla f.e bursaspor ilk kez öne geçme fırsatı buldu. (69-68)
Pota altında rakibine geçit vermeyen Kevarrius Hayes yaptığı faulle 5. Faulünü alarak oyun dışı kaldı.

Hayes'ın ardından Anadolu Efes'te Petrusev 5 faulle oyun dışı kalan diğer isim oldu.

Başa başa geçen mücadelede Frutti Extra Bursaspor parkeden 79-83 mağlup ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi