Manchester City, ilk maçta Sporting Lizbon'u 5-0 mağlup ettiği karşılaşmanın rövanşında rakibiyle 0-0 berabere kalırken City menajeri Guardiola, flaş bir oyuncu değişikliği yaptı. Guardiola, 73. dakikada kaleci Ederson'u oyundan alarak oyuna eski Bursasporlu Scott Carson'ı dahil etti.

BURSASPOR'DA FORMA GİYMİŞTİ

2011-2013 arası Bursaspor forması giyen Scott Carson, son olarak 2005 yılında Şampiyonlar Ligi'nde forma giymişti. İngiliz kaleci, Liverpool'un Juventus'u 2-1 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanş maçında forma giymişti. Scott Carson, Liverpool'un efsanevi bir geri dönüşle Milan'ı devirdiği İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde yedek kulübesinde yer alıyordu.

O ANLAR TARİHE GEÇTİ

Manchester City formasıyla son olarak geçtiğimiz mayıs ayında Newcastle United'a karşı forma giyen Scott Carson tam 10 ay sonra formasına kavuşurken tam 6 bin 182 gün sonra (17 yıl) Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi.

Portekiz ekibine karşı 73 dakikada oyuna dahil olan Scott Carson, Paulinho'nun net gol pozisyonunda gole izin vermedi ve taraftarların büyük alkışını topladı. Manchester City taraftarları, Scott Carson'un Paulinho'nun net pozisyonunda gole izin vermemesinin ardından sosyal medyada Carson'a destek bulundu. Taraftarlar, "Scott Carson dünyanın en iyi kalecisi." gibi yorumlarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi